Još jedan „narko-pop“ uhvaćen sa drogom, pa se branio ćutanjem: Detalji poslednjeg slučaja koji je uzdrmao SPC i celokupnu javnost

– Bio im je pogodan da kao svešteno lice transportuje uglavnom manje količine droge, smatrajući da ga policija neće zaustaviti i pretresati – zaključuje izvor

Svestenik Stefan Mitrovic, Droga Foto: Profimedia/Alamy,Youtube/Канал 5 Телевизија, Foto: eparhijakrusevacka.com

Sveštenik Stefan Mitrović (26), paroh Crkve Vaznesenja Hristovog u Kruševcu uhapšen je preksinoć zbog sumnje da se bavio preprodajom narkotika.

Mitrović je uhapšen u Vrnjačkoj Banji, a policija je kod njega našla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

– Sumnja se da su narkotici bili namenjeni za uličnu prodaju korisnicima u Vrnjačkoj Banji. Svešteniku je određeno zadržavanje do 48 sati, a on se na saslušanju u policiji branio ćutanjem – kaže naš izvor.

Kako saznajemo, policija je duže vreme imala na oku Mitrovića, koji je u nekoliko navrata izbegao hapšenje. Inspektori koji su radili na njegovom slučaju ovog puta su dobro osmislili akciju i stavili svešteniku lisice na ruke.

– Mitrović je u trenutku hapšenja bio sam u automobilu „opel astra“ kruševačkih registarskih oznaka, a na sebi je imao civilnu odeću. Njega je zaustavila saobraćajna patrola, navodno radi rutinske kontrole. Policajci su ga najpre testirali na alkohol, ali pošto im se učinilo da se sveštenik oseća na marihuanu, uradili su i test na narkotike. Sveštenik se tada unervozio i navodno je pokušao da izbegne testiranje pravdajući se da je svešteno lice – objašnjava izvor i dodaje da je test pokazao da je mladi pop, navodno, pozitivan na drogu.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Sagovornik za Alo! kaže da su policajci tada pretresli sveštenika i automobil.

– Ispod suvozačevog mesta nađeni su paketići kanabisa i amfetamina za prodaju – kaže njihov sagovornik.

Kako saznaju, paroh Mitrović je duže vreme prevozio drogu iz Kruševca do Vrnjačke banje.

– Navodno je pre izvesnog vremena počeo da se druži sa sumnjivim likovima, u čijem društvu je i probao narkotike – priča izvor i dodaje da su ga zato i vrbovali za taj prljavi posao.

Bio im je pogodan da kao svešteno lice transportuje uglavnom manje količine droge, smatrajući da ga policija neće zaustaviti i pretresati. Proverava se i da li su dileri ucenjivali sveštenika i primoravali ga da za njih prodaje drogu i predaje je dilerima u Vrnjačkoj Banji – zaključuje.

Foto: MUP

Ovo mesto je, inače, postalo leglo trgovine narkoticima.

Ovo nije prvi put da se popovi nađu u narko-aferi.

U februaru je uhapšen pop Milan Jordović (41) Iiz Požege, koji se tereti da je u društvu transvestita i bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića (42) prevozio 27 kilograma skanka. Proverava se da li su ova dva popa bila povezana.

(Telegraf.rs)

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply