JKP „Gradska Toplana“ završila grejnu sezonu

Toplana-u-Krusevcu-1-nn-419x337

Gradaska toplana Kruševac, završila je sa pružanjem usluga distribucije toplotne energije za 2012. – 2013. godinu. S obzirom na finansijske poteškoće, probleme u nabavci uglja i manje tehničke probleme, u ovom kruševačkom Javnom preduzeću zadovoljni su minulom grejnom sezonom.

Toplana-u-Krusevcu-1-nn-419x337

U tehničkom delu bilo je oko 130 intervencija na vrelovodu, što je znatno manje u odnosu na poslednjih pet godina i dva kvara na kotlovima u centralnom izvorištu.

Prvi put ove sezone, Gradska toplana izvršila je racionalizaciju u isporuci toplotne energije, tako da je prosečna temperatura u stanovima bila između 20 i 21 stepen. Do naredne sezone, preseljenjem kotlarnice kod Pionirskog parka na lokaciju škole Nada Popović, biće rešen krajnji deo mreže kod Bronksa, čime će biti omogućen i značajan deo protoka u centru grada. Ove godine u planu je završetak radova na deonici toplovoda od hale „Soko“ do Gerontološkog centra, izgradnja novog vrelovoda oko zgrada K4 i u Vidovdanskoj ulici i zamena kotlarnice na Barama, gde će se ubuduće kao energent koristiti biogorivo.

Gradska toplana Kruševac je evidentirala sve pritužbe korisnika na kvalitet grejanja, i do početka naredne grejne sezone sprovešće aktivnosti na saniranju uzroka, istakao je Erić.

Prema postojećem planu, uskoro će početi remont postrojenja u izvorištima i na distributivnoj mreži, a ukoliko do 1. maja prosečna dnevna temperatura tri uzastopna dana bude ispod 12 stepeni, ekipe su u pripravnosti i kotlovi će biti potpaljeni,, rekao je Miroljub Erić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply