JEDNOUMLJE: Lokalni novinari sluge režima, cenzura opozicionih stranaka stoprocentna!

Levica Srbije Kruševac

Saopštenje Levice Srbije u Kruševcu: Цензура медија је једна од главних одлика диктаторсих режима и уједно омиљена играчка егоистичних политичара. У Крушевцу, у протеклих 20 година нисмо имали овако скандалозну ситуацију по питању медија. Слободно новинарство, преношење информација од јавног значаја и остале сервисне информације грађана своде се на временску прогнозу и шта је тога дана доручковао Вучић, како се очешљао Братислав Гашић, који зид је окречио СНС и чија је улица СНС функционера данас закрпљена, а све у име предизборне кампање.

Levica Srbije Kruševac

 

У данима изборне кампање, што на локалним телевизијама какве су РТК, Канал Плус, Јефимија и друге, па све до телевизија са националном фреквенцијом, заступљеност опозиционих странака је 5%. На локалном нивоу је тај постотак раван нули или промил изнад нуле. Тај промил чине неке од странака сателита владајућег режима које својим програмом у Крушевцу нуде исто оно што и режим. Све другачије од тога или ново што би неко желео да понуди грађанима Крушевца и Србије, није дозвољено.

На жалост новинарске професије, људи који се баве новинарством и информисањем јавности, на жалост професионалности и етике, запослени у локалним медијским кућама су таоци службе. Уцењени и тлачени, понижени колективно од Братислава Гашића пре извесног времена у Трстенику, зарад егзистенције и вероватно безбедности, немају снаге, могућности и простора да свој посао ураде како професија налаже. Разумемо притисак. Сви га осећамо на сваком кораку. Пресија је други омиљени механизам сваког режима па и овог Вучићевог или локално Гашићевог.

Уплетени својим лажима уз константне оптужбе како их сви и сваком тренутку само нападају, а од политике не нуде ништа, Левица Србије Крушевац позива локалне медијске куће да дају медијског простора како нама, тако и осталим опозиционим странкама како би грађани имали прилике да чују програм и политику коју нудимо и допустити им да сами одлуче коме ће дати свој глас и поверење.

Такође, Левица Крушевац позива кадрове власти на ТВ дуел у термину који им одговара, о теми која им одговара и на телевизији која им одговара с’ обзиром да су све иначе у приватном власништву слуга режима. Ослободићемо медије, већ 25.априла јер своје запослене можете да понижавате и уцењујете док их законом не заштитимо од робовлашћа али грађане не. Левица Србије и у Крушевцу и у Србији носи пламен слободе говора, изражавања и мисли.

Долазимо.

Левица Србије Крушевац.

Fotografija preuzeta sa web sajta Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply