Jedini kruševački kandidat za predsednika Srbije, podneo krivične prijave protiv gradskih funkcionera zbog ometanja prikupljanja potpisa!

Ko je Predrag Vučetić, pretendent za kandidata?

Ko je Predrag Vučetić, pretendent za kandidata? Predrag Vučetić, diplomirani oficir policije i pravnik, jedan je od 12 ljudi koji je predao potpise za predsedničku kanadidaturu, ispred grupe građana „Bela lađa”.

Ko je Predrag Vučetić, pretendent za kandidata?

Foto:Facebook / GG Bela lađa

On je juče oko 17 časova predao RIK-u potpise, kada je i nadležnima ukazao na propuste koje je prilikom prikupljanja potpisa za njegovu kandidaturu načinila Gradska uprava u Kruševcu koja mu prema njegovim rečima nije omogućila da slobodno prikuplja potpise.

Njegova grupa građana podnela je krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu protiv nadležnih organa u gradskoj upravi jer mu nisu dopustili da zauzme javnu površinu na platou Trga kosovskih junaka u Kruševcu radi promocije i prikupljanja potpisa za kandidaturu i time prekršila zakon, piše na zvaničnoj fejsbuk grupi GG Bela lađa.

Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku, a bio je i član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju u kojoj je dobio medalju UN-a za zasluge.
Široj javnosti je postao poznat kada je na ove godine na Trgu kosovskim junacima u Kruševcu održao Sretenjski protest protiv državnih institucija.

– Vreme je da ponovo postanemo slobodni jer kada se vlast oseti ugroženom, ona počinje da sprovodi represiju i zastrašivanje, uz to ograničavajući slobode i prava građana, među koje spadaju i one političke, rekao je tada Vučetić.

RIK još uvek nije proglasio kandidaturu za ovog kandidata.

Fejsbuk stranica: Grupa građana „Bela lađa – Kapetan Vučetić“

Izvor: Danas.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply