Javni radovi na čišćenju jezera Ćelije

celije-javni-radovi

Na jezeru Ćelije, sa koga se preko 100 hiljada stanovnika Kruševca i okruženja sdnabdeva zdravpom pijaćom vodom, u toku su javni radovi pod nazivom Sakupljanje čvrstog otpada sa vode i obala jezera.

celije-javni-radovi

Angažovano je 25 lica sa kruševačkog biroa. Dnevno se sakupi oko sto džakova pet ambalaže.

Vrednost javnih radova koje finansira Nacionalna služba za zapošljavanje je 2 miliona 59 hiljada dinara, a kruševački,, Vodovod,, obezbeđuje opremu za zaštitu i prevoz radnika.

Javni radovi su počeli 1. septembra i trajaće tri meseca. Novim pravilnikom o zaštiti akumulacije jezera, između ostalog, zabranjena je vožnja plovnih objekata na gorivo i kupanje gradjana. Ali, toga još ima, kao i tone otpada koje u priobalju bacaju nesavesni građani.

Fotografije jezera Ćelije iz 2014. godine:

 

Smeće Ćelije

 

Smeće i šut jezero

 

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply