Jako nevreme pogodilo Srbiju!

Jako nevreme pogodilo Srbiju! (VIDEO)

Pojedini delovi Kraljeva zbog nevremena ostali su bez struje, a jaka oluja zahvatila je Novi Sad, Beograd, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Kruševac

Jako nevreme pogodilo Srbiju! (VIDEO)

Veliko nevreme, praćeno grmljavinom, pljuskovima i jakim vetrom, koje je tokom dana protutnjalo Hrvatskom, u toku večeri prešlo je srpsku granicu.

Oluja je oko 21.30 zahvatila Novi Sad, kao i delove Srema. Nešto kasnije stiglo je i do Beograda, ali i do drugih gradova Srbije: Kraljeva, Vrnjačke Banje, Kruševca, Kuršumlije, Obrenovca.

Pojedini delovi Kraljeva večeras su ostali bez struje zbog olujnog nevremena s kišom koje je pogodilo taj grad – rečeno je agenciji Beta u lokalnom odeljenju Elektro-Srbije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Bez električne energije ostali su potrošači u Lađevcima, na pravcu prema Vitanovcu i u naseljima Mataruge i Roćevići.

U ugostiteljskim objektima u Kraljevu i Vrnjackoj Banji dogodila su se dva manja požara, kada je grom udario u električne ormare ta dva objekta i izazvao kratak spoj. Ali, vatrogasne službe su brzo reagovale, tako da su sprečile da se požar proširi.

U Šapcu nije bilo jake oluje, a nevreme se pretvorilo u polučasovni pljusak između ostalog i zbog pravovremene reakcije protivgradne odbrane.

“Putevi Srbije” apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno na celoj teritoriji Srbije zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i gradom.

Zbog jakog nevremena u Srbiji je pojačan rad svih službi u aviosaobraćaju – izjavio je večeras pomoćnik ministra zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić, posle vanrednog sastanka na aerodromu “Nikola Tesla” sa predstavnicima svih službi iz tog sistema.

On je kazao da je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović zbog situacije u Hrvatskoj naložila hitno sazivanje sastanka svih relevantnih subjekata za bezbedno odvijanje aviosaobraćaja.

– Osnovna tema je bila na koji način će se kod nas odraziti nevreme i ne očekujem da ono bude tako snažno kao što je bilo u Hrvatskoj – rekao je Ilić, dodajući da će kod nas biti nešto blaže.

Prema njegovim rečima, svi su u pripravnosti s obzirom da je turistička sezona u toku, moglo bi da dođe do manjeg kašnjenja u dolasku i odlasku aviona na beogradski aerodrom.

Snažno nevreme sa olujnim vetrom i jakom kišom prethodno je protutnjalo delovima Hrvatske i Zagreba, gde je poplavljen veliki broj objekata.

(Telegraf.rs / Beta / RTS / Tanjug)

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply