IZMIŠLJENA PRIZNANJA ZA GAŠIĆA: Od partijskih funkcionera Vitez od Kruševca svakodnevno prima priznanja!

Lokalne vlasti i ustanove u Rasinskom okrugu utrkuju se ko će više da se dodvori ministru odbrane Bratislavu Gašiću dodelom priznanja.

Poslednja u nizu nagrada koju je dobio je “Velika blagodarnica Kulturnog centra” koja se prvi put dodeljuje ove godine.

– Za nagradu “Velika blagodarnica” Gašića su predložili radnici i menadžment Kulturnog centra jer je za vreme dok je bio gradonačelnik sređen krov koji je prokišnjavao, adaptirana je fasada i zamenjena stolarija, rekonstruisana slika Lazara Vujaklije “Pesma života”… – objašnjava Miroslav Smiljković, direktor Kulturnog centra.

Početkom prošle godine Bratislav Gašić je od omladinaca kruševačkog SNS proglašen “vitezom od Kruševca”, a postao je i ličnost godine “Kapetan Miša Anastasijević”.

Poplava priznanja usledila je nakon imenovanja za ministra odbrane. Kruševac je Gašića počastio Vidovdanskom nagradom, najznačajnijim godišnjim priznanjem, a potom su usledile i počasti opština Brus i Varvarin.

Miodrag Đidić, odbornik opozicione “Zajedno za Srbiju”, smatra da političari ne bi trebalo da primaju priznanja od lokalnih vlasti i ustanova, a njegovo mišljenje deli i ministar Gašić.

– Svaka nagrada imponuje, ali političare ne treba nagrađivati. Nama je to posao. Uvek sam se borio da nagrade dobijaju obični ljudi, ali ne mogu da odbijem priznanja jer bi to uvredilo one koji ga dodeljuju – kaže Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply