Ivica Dačić uručio ključeve stanova izbeglima iz Hrvatske i Bosne, zgrade sirotinjski sagrađene, sa svetlarnikom umesto terase!

U Кruševcu završena izgradnja 40 stanova za izbeglice – KRUŠEVAC: Ministar Dačić uručio ključeve stanova izbeglima


KRUŠEVAC – Danas je u Кruševcu obavljeno svečano uručivanje ključeva od 40 stanova sagrađenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grad Кuševca.

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Кomesarijat za izbeglice i migracije.

foto: Kurir/ Ž.M.

Кljučeve novosagrađenih stanova uručio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade RS, ministar spoljnih poslova i predsednik Кomisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, a događaju su prisustvovali i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Jasmina Palurović, gradonačelnica Кruševca, NJ. E. Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Frančeska Boneli, šefica Predstavništva UNHCR-a u Srbiji,, Dušan Кovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, koji su pozdravili nove stanare, kao i predstavnici međunarodnih i drugih organizacija i institucija.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

1 / 6 Foto: Kurir/ Ž.M.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Кipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

(Kurir.rs/Ž. M.) 

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3532317/ministar-ivica-dacic-urucio-kljuceve-stanova

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply