Ima li grejanja u Opštoj bolnici Kruševac? Do pre dan-dva jedino grejanje je bilo priručnim grejalicama i klima uređajima, pacijenti na Infektivnom odeljenju i Ginekološko-akušerskom, gde su i bebe, su se utopljavali ćebićima i grejalicama

SMRZAVAJU SE I KOVID POZITIVNI: (NE)očekivani problemi sa isporukom toplotne energije opštoj bolnici u Kruševcu

СМРЗАВАЈУ СЕ И КОВИД ПОЗИТИВНИ: (НЕ)очекивани проблеми са испоруком топлотне енергије општој болници у Крушевцу

PACIJENTI smešteni u kruševačkoj Opštoj bolnici – usred pandemije – negoduju zbog lošeg grejanja, a žalbe se odnose i na infektivno odeljenje, gde je samo tokom jučerašnjeg dana bilo 20 pacijenata sa simptomima kovida 19.

Zato su, saznajemo, zaposleni u pomenutoj medicinskoj ustanovi pribegli dogrevanju pomoću grejalica i klima-uređaja, tamo gde je to moguće, a na infektivnom odeljenju je tokom vikenda zamenjen takozvani ekspanzicioni sud, pa je grejanje donekle stabilizovano.

Ipak, kvar na sekundarnoj mreži u bolničkom krugu otežava snabdevanje toplotnom energijom u delu zgrada koje pripadaju kompleksu Opšte bolnice.

Iz kruševačke „Toplane“ saopštavaju da su njihove ekipe od juče na terenu, te navode da od početka sezone uredno distribuiraju toplotnu energiju ka bolnici…

– Održavanje sekundarnog dela instalacije je obaveza potrošača, ali zbog izuzetne važnosti ustanove u kojoj postoji problem, naše stručne službe već pomažu u rešavanju problema. Trenutno se utvrđuje gde je došlo do havarije, pa će sistem veoma brzo biti vraćen u punu funkciju – kaže vršilac dužnosti „Toplane“ Dušan Gvozdenović.

Direktor Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić, međutim, tvrdi da je kvar na mreži lociran između zgrade ginekološko-akušerskog odeljenja i objekta transfuzije, pa zapravo samo ova služba nema grejanje.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/927491/smrzavaju-kovid-pozitivni-ocekivani-problemi-isporukom-toplotne-energije-opstoj-bolnici-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply