Identifikovan ubica, ubijeni imao bogat policijski dosije!

Izrešetan u centru Kruševca – Policija traga za napadačima koji su danas oko 13 časova ubili Vojina Stankovića (41). Pogođen sa najmanje sedam hitaca. Otac žrtve 2014. bio optužen za ubistvo stomatologa.
 Policija na mestu gde je ranjen Stanković Foto: S. Babović

Policija na mestu gde je ranjen Stanković Foto: S. Babović

KRUŠEVLjANIN Vojin Stanković (41) ubijen je danas oko 13 časova u Čolak Antinoj ulici u njegovom rodnom gradu. Na desetine ljudi sedelo je u krcatim kafićima u centru Kruševca kada je odjeknulo najmanje sedam hitaca. Teško ranjen, Stanković je sanitetom prebačen do Opšte bolnice gde je podlegao zadobijenim povredama.

Policija je večeras potvrdila saznanja “Novosti” da traga za muškarcem S. R.(25), za koga se sumnja da je počinio ubistvo. U MUP-u navode da su u nadležnom tužilaštvu saslušane i dve osobe koje su se nalazile u društvu osumnjičenog .

Koliko su bile ozbiljne rane najbolje svedoči lokva krvi nasred ulice u kojoj je ostao mobilni telefon žrtve. Pretpostavlja se da je počinilac u rešenosti da presudi Stankoviću pogodio i njegov „pasat“ koji je tu bio parkiran, kao i da ga je potom „overio“ u glavu.

– Uži centar grada brzo je blokirala policija i iz bašta više lokala evakuisala ljude – navodi nezvanično izvor „Novosti“. – Hitna pomoć je odmah stigla na lice mesta, ali bilo je jasno da su povrede vrlo teške. Priča se da su pucali dok ga nisu pogodili, pa su izrešetana i vrata od vozila. Prava je sreća što neko od prolaznika nije povređen, jer je bilo puno ljudi.

Vojin Stanković je, prema nezvaničnim saznanjima, odranije poznat organima gonjenja u kontekstu krivičnih dela koja se odnose na nasilničko ponašanje. Navodno se pre dva meseca vratio u Srbiju, a često je boravio u inostranstvu, gde je posećivao kockarnice. Sa S. R. je Vojin navodno imao neraščišćene račune. Stanković je, inače, imao kriminalni dosije u policiji, a privođen je zbog iznude i nasilničkog ponašanja.

Mnogo poznatiji široj javnosti od ubijenog Stankovića je njegov otac, Dejan Stanković (70), koji je bio optužen za ubistvo poznatog zubara Milutina Rokića Roke (65) 3. marta, 2014. godine. Ubistvo stomatologa koji je bio upucan u grudi ispred svog stana u Čupićevoj ulici, gde je godinama imao privatnu praksu „Alfa dent R“, predstavljalo je pravu misteriju, a godinu dana nakon likvidacije za ovo krivično delo bio je osumnjičen Dejan, ali i njegov rođeni brat blizanac Vojin Stanković, koji je kasnije preminuo. Prvostepenom presudom, Sudsko veće je oslobodilo starijeg Stankovića.

OBRAČUNI KRIMINALACA

U Kruševcu se još uvek kao nerešena vode dva ubistva – Gorana Obradovića Suše (37), dugogodišnjeg šefa jakog kriminalnog klana, koji je krajem septembra 2014. godine upucan hicima iz vatrenog oružja na Trgu Kosturnice ispred zgrade u kojoj je živeo. Godinu dana kasnije likvidiran je Goran Petrović Peta (48), visokopozicionirani član čuvene kruševačke „Jotkine grupe“. Maskirani napadač upucao je Petrovića dok je trenirao u teretani hotela.

RANjAVANjE U STOMAK

ČOLAK Antina ulica je prošlog avgusta takođe bila poprište krvavog događaja kada je u stomak ranjen Boban Vukmirović (33). Pucnjava se odigrala po noći oko 2.30 između bioskopa „Kruševac“ i „Evropa“. Policija je kasnije uhapsila četvoricu muškaraca zbog sumnje da su u saizvršilaštvu hteli da ubiju Vukmirovića, ali je nakon nekoliko meseci, istraga obustavljena.

Izvor: Novosti.rs, Telegraf.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply