20 oktobar 2017

RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious

HOT NEWS
Objavi na Fejsbuku ovu stranicu

Najnovije Vesti


KRUSEVAC-Sajah_620x0-20171019225609.jpg
SAJAM ZAPOŠLjAVANjA U KRUŠEVCU Broj gradilišta raste, ali nema ko da zida - Deficitarna zanimanja srednje stručne spreme: građevinci, zanatlije, majstori. Desilo se i da kuvar bude alergičan na
image-20171018200759.jpg
U Kruševcu počeli radovi na šestom kružnom toku - Na raskrsnici ulica Cara Lazara, Jug Bogdanove i Gazimestanske ulice u Kruševcu započeli su radovi na izgradnji šestog kružnog toka u
Rekonstrukcija-hotela-_Rubin_5-1085x650x11-20171018200618.jpg
Smešten u centru Kruševca, pored Spomenika kosovskim junacima, kao simbol grada pod Bagdalom, hotel "Rubin", nekada sa tri zvezdice, već nekoliko nedelja se rekonstruiše i adaptira za ulazak
komentar-20171017011350.jpg
Vulinov šou - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić baš nema
490x0_skolske-klupe-foto-aleksandar-kostic-20171017010746.jpg
Na spisku tehnoloških viškova 78 prosvetara u Rasinskom okrugu Na listi tehnoloških viškova u Rasinskom okrugu je 78 radnika u nastavi i u vannastavnim angažovanjima, rečeno je agenciji
Pratite nas, klik ispod na SVIDJA MI SE ili LIKE

Anketa

Podržavate li postavljanje zaštitnog zida na Bruskom putu koja zvučno i fizički izoluje romsko naselje?
Rezultati

Uživo Gledanje Televizije - Domaći Kanali

Ukradeni pasoši kruševačkih gimnazijalaca na ekskurziji u Grčkoj!

Objavi na Fejsbuku ovaj video

ĐACI IZ SRBIJE POKRADENI U GRČKOJ Vodič popunjavao dokumenta, lopov ušetao u autobus i POKUPIO 56 PASOŠA - Maturantima kruševačke Gimnazije, koji su na ekskurziji u Grčkoj, u Atini je iz autobusa ukradeno 56 pasoša.

Kruševački maturanti u obilasku Olimpijskog stadiona

Foto: Facebook / Privatna arhiva Kruševački maturanti u obilasku Olimpijskog stadiona

- Sve se dogodilo jutros kada su učenici kretali iz hotela. Vodič je uzeo pasoše iz hotelskog sefa, stavio ih u kesu i uneo u autobus. Dok je popunjavao obrasce, lopov je ušao na zadnja vrata autobusa, uzeo kesu i pobegao niz ulicu – kazali su nam u turističkoj agenciji "Navis", koja je organizator ekskurzije kruševačkih gimnazijalaca.

O krađi su odmah obavešteni grčka policija i ambasada Srbije u Atini koji su preduzeli neophodne mere da učenici dobiju putne isprave.

 

Ekskurzija se nastavlja po planu

- U toku je privremeno utvrđivanje identiteta i svim učenicima biće izdata privremena dokumenta sa kojima će moći da izađu iz Grčke i doputuju do Srbije. Dokumenta će ih čekati u Solunu, 28. septembra, na povratku kući, a ova krađa neće uticati na ranije planirani raspored ekskurzije - dodaju u agenciji.

Pojavile su se i informacije da je đacima ukradeno 23, a ne 56 pasoša, međutim, ranije danas direktora gimznaije Biljana Dačić je za RTS potvrdila da se radi o 56 putnih isprava.

Na ekskurziji se nalaze 192 učenika.

Maturanti iz Kruševca iz Atine idu na Peloponez, potom u Delfe odakle nastavljaju za Paraliju. Poslednjeg dana ekskurzije planiran je obilazak Soluna gde bi trebalo da ih sačekaju  privremene putne isprave.

 

Konzulat: U toku je izrada novih pasoša

U Konzulatu Srbije u Solunu "Blicu" je rečeno da je slučaj prijavljen srpskoj Ambasadi u Atini, gde se krađa i dogodila.

- U kontaktu smo sa kolegama iz Ambasade, to je sve već ušlo u proceduru, ali ne znamo okolnosti pod kojima su đacima ukradeni pasoši. Za izradu privremenih dokumenata je potrebno dva-tri dana, tako da će oni verovatno moći da se vrate kući kada je i planirano - kažu iz Konzulata i ističu da nije isključeno da pasoši do tada budu pronađeni.

Blic.rs

Ukradeni pasoši kruševačkih gimnazijalaca na ekskurziji u Grčkoj!