23 avgust 2017

RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious

HOT NEWS
Objavi na Fejsbuku ovu stranicu

Najnovije Vesti


mhe_krusevac_220817_tw1024-20170823024519.jpg
U Suvaji kod Kruševca planirana izgradnja mini hidroelektrane Plan namene
159033_veljin-odbor-u-brusu-presao-u-sns_f-20170821161730.jpg
Dan uoči Preobraženja Gradske slave Brusa, Opštinski odbor Nove Srbije, na čelu sa Milutinom Jeličićem, predsednikom Opštine Brus, potpisvanjem pristupšnica u prostorijama SNS Brusa,
hro-istraga-zbog-silovanja-sofija.babovic_620x0-20170820195349.jpg
Istraga zbog silovanja dečaka - Posle prijavljenog incidenta u Vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Kruševcu, Tužilaštvo odlučilo da pokrene postupak. Sumnja se da je 17-godišnji Š. I.
16028141-20170820195114.jpg
Treći put za redom u srcu grada, najstarijoj i omiljenoj pešačkoj zoni Kruševljana, Turistička organizacija grada Kruševca priređuje 24. avgusta manifestaciju pod nazivom "U srcu
image-0-02-05-2ee703b4b065ca367122c32c1ba7d7da29-20170820194732.jpg
Loš kvalitet vode u Rasini i Zapadnoj Moravi, nema života u reci-kanalizaciji Blatašnici, koja se uliva u Ćelije odakle se Kruševac snabdeva vodom  - Grad Kruševac leži na dve reke, Zapadnoj
Pratite nas, klik ispod na SVIDJA MI SE ili LIKE

Anketa

Podržavate li postavljanje zaštitnog zida na Bruskom putu koja zvučno i fizički izoluje romsko naselje?
Rezultati

Uživo Gledanje Televizije - Domaći Kanali

Porodilji u kruševačkoj bolnici umrla beba u stomaku dok je 4 dana sa bolovina i temperaturom čekala na porodjaj!

Objavi na Fejsbuku ovaj video

BEBA JOJ UMRLA U STOMAKU DOK JE ČEKALA DOKTORE! Užasna tragedija zadesila majku u Kruševcu

Carski rez

Foto: Profimedia Spreman da podnese odgovornost.

Dragana Krkić (33) iz Ćićeveca, majka jednog dečaka, otišla je pre nedelju dana u Opštu bolnicu u Kruševcu da mu rodi sestru, ali joj je beba umrla u stomaku u najstrašnijim mukama dok je čekala da lekari nađu slobodan termin za porođaj.

Ova nesrećna žena kaže da je četiri dana molila lekare da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu i mučninu, kao i jake bolove u stomaku i preponama, ali da su je u operacionu salu odveli tek kada su na ultrazvuku videli da je beba mrtva!

Vratili je iz bolnice

- Trudnoća je tekla normalno svih devet meseci, a termin za porođaj je bio 10. decembar. U bolnicu sam otišla u petak 9. decembra, po dogovoru sa dr Zoranom Hadži Ranđelovićem, da me prime uoči zakazanog carskog reza. Na pregledu je potvrđeno da su bebina pluća srce, kao i plodova voda, u redu. Doktor mi je rekao: "Idi kući i dođi u ponedeljak, nije to ništa hitno."

U ponedeljak mi je sestra drsko rekla da je doktor završio dežurstvo i otišao kući. Kada sam ga pozvala, rekao mi je „Sad ću da siđem“ i pojavio se samo nakratko, a onda je poslao doktora Bracu na prijem.

Agonija u bolnici

Uradili su mi CTG pregled i utvrdili da su srčani tonovi bebe u redu. Ubrzo sam dobila povišenu temperaturu 36,7, pa su mi rekli: „To nije visoka temperatura, zaštićena si antibioticima. Sačekaćemo da spadne“, priča Dragana koja se još uvek pod sedativima oporavlja u bolnici.

Ona takođe kaže da je u utorak imala glavobolju i mučninu i da se odmah požalila dežurnoj sestri.

porodjaj Foto: Profimedia

- Molila sam sestru da zove doktora, govoreći joj „Glava mi se pali, osećam da imam temperaturu.“ Tražila sam termometar, ali mi je ona odbrusila da se smirim. Stanje mi se pogoršalo u sredu, kada su počeli jaki bolovi u stomaku i preponama. Nisam mogla da se pomeram od grčeva! Uveče, oko 18 sati, ponovo sam zvala dežurnu sestru Jelenu i tražila da zove doktore, ali mi je drsko rekla: "Lezi tu i odmaraj! Nema nikoga, svi su u sali!" Dala mi je antibiotik i „diklofenak“ za bolove. Veče sam provela preznojavajući se u najstrašnijim mukama. Kada su bolovi malo popustili, oko 22:30, ustala sam da se istuširam, ali se sestra ponovo izvikala na mene: „Gasi svetlo i spavaj!“ Niko od lekara te noći nije došao da me obiđe.

- Ustala sam ponovo sa glavoboljom i mučninom. Doktora Hadži Ranđelovića sam videla u jutarnjoj viziti i odmah ga upitala:

- Što me ne porađate, šta čekate, loše mi je!

Međutim, glavnu reč je vodila dr Ruška, koja je rekla: „Sada si bez temperature, sutra radimo carski rez.“ Moj doktor je samo rekao da mi urade CTG pregled.

Već je bilo kasno

Na tom pregledu se ispostavilo da ne mogu da uhvate otkucaje bebinog srca. Odneli su me na ultrazvuk i odmah sam videla da su se lekari čudno pogledali. Doktorka Ruška je rekla mom lekaru „Zorane, gledaj u ekran.“ Pitala sam je panično: „Je l' nešto nije u redu?“ Odgovorila mi je: „Nažalost nije, nema akcije.“

Onesvestila sam se od šoka i ponovo se probudila u sobi dok su mi davali injekcije za smirenje.

bolnica Foto: Profimedia/ilustracija

Vrištala sam na njih od muke i besa: „Zašto ste to uradili? Ubili ste mi bebu! Porađajte me dok i ja ne umrem od sepse, kod kuće me čeka malo dete!“ - ogorčeno priča Dragana koja kaže da su je u operacionu salu odveli tek kada je načelnik to odredio, ali da je za njenu devojčicu od 3,5 kilograma bilo kasno.

Priznanje krivice uz "utešne" reči

Dragana Krkić kaže da joj je doktor Hadži Ranđelović priznao krivicu kada ga je posle tragedije pitala zašto su prolongirali porođaj.

- Kriv sam, ne znam šta se desilo. Moraš da me shvatiš i prihvatiš situaciju koliko god tragična bila. Mene su mogla da zgaze kola na ulici i da te ne porodim.

Doktor je posle tragedije pozvao Draganinog muža i oca i pitao ih da li hoće da povuku krivičnu prijavu.

- Ko je to prijavio? Dobro bi bilo da se to povuče, da se ne razvlačimo po sudovima. Ostalo mi je samo dve oi po godine do penzije. Evo prihvatiću svu odgovornost samo da me ne gonite krivično.

Dragana dodaje:

- Na pitanje moje majke zašto je upropasitio dete i zašto je primio popadiju preko reda i obavio četiri carska reza dok sam ja ležala u mukama, doktor je odgovorio:

- Ako vam je za utehu, ovo je prvi put da za sve godine prakse izvadim mrtvu bebu.

Na moju opasku da bi me porodio neko drugi on je uzvratio:

- Zamisli da je dete rođeno sa nekom anomalijom i da je zbog toga umrlo ili da je živelo pet-šest godina i da su ga posle toga udarila kola!“ - ogorčeno prepričava Dragana lekarove reči „utehe“.

Čeka se reč tužilaštva i inspekcije

Porodica Krkić je protiv bolnice i lekara podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili teško delo protiv narušavanja zdravlja ljudi.

Po nalogu tužilaštva bolnicu će danas posetiti i zdravstvena inspekcija koja će ispitati sve okolnosti ovog slučaja.

Reč doktora:

Na pitanje da li je protiv doktora podneta krivična prijava, on je odgovorio:

- To je tačno, ne mogu više ništa da vam kažem.

Doktor je odbio da odgovori na pitanje zašto je nije odmah porodio Draganu i zašto je došlo do komlikacija u njenoj trudnoći pred porođaj.

Izvor: SrbijaDanas.com, Alo.rs

Porodilji u kruševačkoj bolnici umrla beba u stomaku dok je 4 dana sa bolovina i temperaturom čekala na porodjaj!