Hotel Rubin uskoro dobija novi izgled

Novi Hotel Rubin Kruševac

Smešten u centru Kruševca, pored Spomenika kosovskim junacima, kao simbol grada pod Bagdalom, hotel „Rubin“, nekada sa tri zvezdice, već nekoliko nedelja se rekonstruiše i adaptira za ulazak u višu klasu hotela i bogatiju ponudu.

Novi Hotel Rubin Kruševac

Photo: RasinaPressInfo.rs

Hotel „Rubin“ prodat je kao deo preduzeća Župa doo, koje je u septembru 2014. godine otišlo u stečaj. Za 160 miliona dinara njega je u decembru 2015. godine kupila Irena Bošnjaković, koja živi u inostranstvu.

Plan je da se uradi kompletna rekonstrukcija, od podruma do krova i da za godinu do godinu i po hotel zablista u punom sjaju. Ovo je prvo renoviranje i adaptacija celokupnog hotela od kako je sagrađen 1975. godine. Investicija u objekat trebale bi da nadmaše kupoprodajnu cenu.

U proteklih godinu dana rađeno je na raščišćavanju hotela i pripremi projekata, jer je reč o adaptaciji oko devet hiljada kvadrata.

Podsećamo da je i 2010. godeine urađena adaptacija i da je tada sa 111 soba, broj samanjen na 97 i četiri apartmana. U okviru hotela nalazila se kafana sa oko 300 mesta, pa restoran sa 150, banket-sala sa pedesetak sedišta, poslastičarnica, salon za poslovne sastanke i pres-konferencije, terasa sa vidikovcem i aperitiv-salonom…

PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju

Nakon ove rekonstrukcije Kruševac bi trebao da dobije hotel na evropskom nivou, koji će moći da ugosti svakog posetioca.

Izvor: BktvNews.com, RasinaPressInfo.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply