Hoće li Trajal u stečaj, a bez posla da ostane još 1100 radnika?

Za "Trajal je 31. maj - dan D

„TRAJAL“ SVE BLIŽI STEČAJU Gasi se još 1.100 radnih mesta? Sudbina „Trajal korporacije“ i više od 1.000 radnika je u rukama poverilaca kojima kompanija duguje 45 miliona evra kojima kompanija duguje 45 miliona evra.

Za "Trajal je 31. maj - dan D

 

Najveći poverioci su „Komercijalna banka“, prema kojoj je dug 15 miliona evra, i bugarski „Brikel“, koji potražuje dve milijarde dinara.

 

– Za „Trajal“ je 31. maj dan D. Amandman na zakon o poreskoj upravi, koji je trebalo da bude razmatran u Skupštini Srbije, nije se našao pred poslanicima jer MMF nije dao saglasnost. Bilo je predviđeno da se odobri cesija između države, Vojske i preduzeća poput „Trajala” – rekao je Ljubiša Nestorović, predsednik odbora hemije i nemetala u Sindikatu Srbije.

U „Trajalu“ smatraju da bi najbolje rešenje za preduzeće koje trenutno ima 1.128 radnika bilo usvajanje unapred pripremljenog plana reorganizacije s periodom za vraćanje dugova od pet godina, uz grejs period od dve godine.

– Poverioci teško daju saglasnost, a plan reorganizacije mora da se nađe pred Privrednim sudom najkasnije do 10. maja. Problemi su sa Komercijalnom bankom kojoj se duguje 15 miliona evra. Ako „Trajal“ ode u stečaj, niko od toga neće imati koristi – dodao je Nestorović.

Izvor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/srbija/trajal-sve-blizi-stecaju-gasi-se-jos-1100-radnih-mesta/1g9l6df

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply