Hoće li novi aparat na odelenju oftalmologije smanjiti liste čekanja?

Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

Kruševac: Kraće čekanje na operaciju katarakte – Odeljenje Oftalmologije kruševačke bolnice od „Farme Svis“ dobilo uređaj vredan 20.000 evra. Trenutno oko 600 pacijenata čeka na hirurški zahvat. Nabavljen i novi mikroskop

 Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

Novi aparat već je u upotrebi na Oftalmologiji

KRUŠEVAC – Oftalmološko odeljenje kruševačke bolnice dobilo je juče novi uređaj za operaciju katarkte. Ovo je značajna vest jer je na listi čak 600 pacijenata koji čekaju na ovaj zahvat i operacije se zakazuju za narednu zimu!

Na Oftalmološkom odeljenju ističu da je do zastoja operacija došlo lane, zbog kvara mikroskopa iz 1984. godine, a potom i kvara na uređaju starom oko deceniju.

– Moja majka je prošle godine operisana u Beogradu na privatnoj klinici, jer se na ove operacije dugo čeka – kaže nam Kruševljanka Slavica Marković. – Nismo probali ni da zakažemo operaciju.

Prošle jeseni bilo je nade da će lista čekanja početi da se smanjuje, kada je stari mikroskop konačno rashodovan, a sredstvima Ministarstva zdravlja, od oko 2,5 miliona dinara, nabavljen novi. „Zaostatak“ od 250 operacija, međutim, nije mogao da se premosti, jer se na Oftamologiji dogodio novi peh.

PROČITAJ JOŠ:  Donacijom Opštoj bolnici Kruševac obezbeđen sistem za dovod kiseonika, remontuju se dva lifta nervnog bloka i renovira se Dnevna bolnica za onkološke pacijente

Dr Rade Nedeljković, načelnik Oftalmološkog odeljenja, kaže da će sa novim operativnim uređajem „fako“ biti omogućene brže i kvalitetnije ultrazvučne operacije katarakte i očekuje da će se liste čekanja ubrzo smanjiti. Bili bismo zadovoljni kada bismo ove godine uradili 700 hirurških intervencija.

Naš sagovornik podvlači da potrošnog materijala i sočiva ima dovoljno i da ne očekuje više problema u radu do kraja godine. Najavljuje i da će se tokom leta raditi punim kapacitetom.

– Trudimo se da pacijenti budu zadovoljni i da naši lekari imaju optimalne uslove za rad, a oni će sigurno biti poboljšani zahvaljujući ovoj donaciji „Farme Svis“, odnosno, uređaja vrednog 20.000 evra – naglašava dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.


TRI MLADA LEKARA

– Tokom prošle godine edukovali smo tri mlada lekara, tako da imamo pet oftalmologa spremnih za operacije katarakte – predočava dr Slobodanka Jotić.

 

Izvor: Novosti.ts

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:600669-Krusevac-Krace-cekanje-na-operaciju-katarakte

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply