HI Župa: Za socijalni program prijavilo se 316 radnika

Zupa

Od ukupno 337 zaposlenih u Hemijskoj industriji Župa, 316 se prijavilo za socijalni program Vlade Srbije, do kraja nedelje resornom ministarstvu dostaviće se spisak zainteresovanih radnika a potpisavnje ugovora očekuje se 1. septembra, izjavio je za Radio televiziju Kruševac, generalni direktor ovog kruševačkog preduzeća Bojan Cvetković.

Zupa

Reč je o socijalnom programu namenjenom radnicima preduzeća u restrukturiranju koji pored otpremnine od 300 evra po godini staža,pruža mogućnost povratka na posao u slučaju reaktiviranja proizvodnje.

– U toku je realizacija ugovora o proizvodnji ksantata za borske rudnike, u septembru će krenuti fabrike hlora i pesticida što govori da će u hemisjka industrija ŽUPA u proseku biti aangažovano oko stotinak zaposlenih,uglavnom bivših radnika ovog preduzeća – kaže generalni direktor Cvetković.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Potpisan sporazum za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, kako se kanalizacija nebi više ulivala u jezero Ćelije odakle se Kruševac snabdeva pijaćom vodom
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply