Henkel u Kruševcu počeo proizvodnju „Bref Duo Stika“

henkel-otvaranje

U Henkelovoj fabrici u Kruševcu svečano je pušten u rad pogon, za proizvodnju nove robne marke „Bref Duo Stik“, koji se prostire na 1.800 kvadratnih metara. Ova proizvodna zgrada je najnovija investicija kompanije Henkel u kruševačku fabriku vredna više od 4,6 miliona evra…

henkel-otvaranje

„Bref Duo Stik“ proizvodiće se samo u Srbiji i izvoziti na regionalna i tržište Evropske unije. Podrazumeva izradu po najnovijim tehnološkim standardima sa najsavremenijom opremom.

Domaćini svečanosti bili su direktor upravljanja proizvodnjom za region centralne i istočne Evrope u sektoru Deterdženti i kućna hemija Volfgang Veber i direktor Henkelove fabrike u Kruševcu Ferenc Erdei, a prisustvovali su joj gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i predstavnici top menadžmenta kompanije „Henkel“.

Direktor Veber, na samom početku svečanosti, istakao je da mu je drago da, nakon prošlogodišnje proslave desetogodišnjice rada, ponovo imaju razloga za slavlje: – Henkelova fabrika u Kruševcu smatra se jednom od naših najuspešnijih u svetu i spremni smo za budući rast izvoza naših proizvoda iz ove fabrike.

Tokom deset godina od kada je privatizovana „Merima“, „Henkel“ je investirao više od 130 miliona evra u Srbiji i uspešno posluje na tri lokacije u Beogradu, Kruševcu i Inđiji. – Danas snabdevamo više od 55 miliona potrošača u regionu i izvozimo brendove iz naših fabrika na 15 regionalnih i tržište Evropske unije, rekao je predsednik kompanije „Henkel“ Srbija Kristof Til.

Stariji korporativni potpredsednik upravljanja proizvodnjom prof. dr Tomas Miler Kiršbaum govoreći o investiciji u novu proizvodnu liniju podsetio je da ona ima globalni značaj jer je namenjena evropskom tržištu.

Ima li većeg zadovoljstva za jednog gradonačelnika od otvaranja novog pogona i novih radnih mesta, istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply