Henkel u Kruševcu počeo proizvodnju „Bref Duo Stika“

henkel-otvaranje

U Henkelovoj fabrici u Kruševcu svečano je pušten u rad pogon, za proizvodnju nove robne marke „Bref Duo Stik“, koji se prostire na 1.800 kvadratnih metara. Ova proizvodna zgrada je najnovija investicija kompanije Henkel u kruševačku fabriku vredna više od 4,6 miliona evra…

henkel-otvaranje

„Bref Duo Stik“ proizvodiće se samo u Srbiji i izvoziti na regionalna i tržište Evropske unije. Podrazumeva izradu po najnovijim tehnološkim standardima sa najsavremenijom opremom.

Domaćini svečanosti bili su direktor upravljanja proizvodnjom za region centralne i istočne Evrope u sektoru Deterdženti i kućna hemija Volfgang Veber i direktor Henkelove fabrike u Kruševcu Ferenc Erdei, a prisustvovali su joj gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i predstavnici top menadžmenta kompanije „Henkel“.

Direktor Veber, na samom početku svečanosti, istakao je da mu je drago da, nakon prošlogodišnje proslave desetogodišnjice rada, ponovo imaju razloga za slavlje: – Henkelova fabrika u Kruševcu smatra se jednom od naših najuspešnijih u svetu i spremni smo za budući rast izvoza naših proizvoda iz ove fabrike.

Tokom deset godina od kada je privatizovana „Merima“, „Henkel“ je investirao više od 130 miliona evra u Srbiji i uspešno posluje na tri lokacije u Beogradu, Kruševcu i Inđiji. – Danas snabdevamo više od 55 miliona potrošača u regionu i izvozimo brendove iz naših fabrika na 15 regionalnih i tržište Evropske unije, rekao je predsednik kompanije „Henkel“ Srbija Kristof Til.

PROČITAJ JOŠ:  MALE PLATE ILI LENJOST KRUŠEVLJANA? Iako na birou ima 10000 prijavljenih, nedostaje eliki broj radnika za privredu Kruševca, konkursi svakodnevno raspisani, radnici se uvoze iz Albanije!

Stariji korporativni potpredsednik upravljanja proizvodnjom prof. dr Tomas Miler Kiršbaum govoreći o investiciji u novu proizvodnu liniju podsetio je da ona ima globalni značaj jer je namenjena evropskom tržištu.

Ima li većeg zadovoljstva za jednog gradonačelnika od otvaranja novog pogona i novih radnih mesta, istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply