Građevinari Kruševca traže smenu gradskih funkcionera

Asocijacija gradjevinara Krusevac

Asocijacija građevinara Kruševca traži smenu direktora Direkcije za urbanizam i načelnika Odeljenja za urbanizam u gradskoj upravi. Građevinari tvrde da je Direkcija glavni krivac za zastoj izgradnje, i da su cene parking mesta za buduće stanare previsoke. U Gradskoj upravi kažu da je pohlepa investitora glavni razlog zahteva za smenu.

Asocijacija gradjevinara Krusevac

Asocijacija građevinara Kruševca, koja je osnovana pre nešto više od mesec dana, traži smenu Radmila Nikolića, vd direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju grada, njegove saradnice Biljane Arsić Timotijević i Bratislava Đorđevića, šefa gradske Službe za urbanističko građevinske poslove, jer ih smatraju odgovornima za zastoj u građevinskom sektoru u gradu.

– Radmilo Nikolić je u sukobu interesa, jer je njegov sin vlasnik firme „Neimar“. Kruševačkom MUP-u dostavljen materijal iz kojeg se jasno vidi da Radmilo Nikolić nije radio po zakonu. Smenu Biljane Timotijević Arsić tražimo jer je na komisiji glasala protiv donošenja lokacijskih dozvola, a samim i protiv interesa grada. Smena Bratislava Đorđevića, šefa službe za urganističko – građevinske poslove, se traži zbog njegovih kontradiktornih mišljenja. Za objekat u Bosanskoj ulici je potpisao informaciju o lokaciji u maju sa jednim setom parametra, dok je dva meseca kasnije poptisao mišljenje Direkcije sa drugim setom parametra i investitore doveo u zabludu. – objašnjava Milomir Božilović, predsednik Asocijacije građevinara Kruševca i vlasnik preduzeća „Vlasinac Igda“.

PROČITAJ JOŠ:  Potpisan sporazum za izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu, kako se kanalizacija nebi više ulivala u jezero Ćelije odakle se Kruševac snabdeva pijaćom vodom

Građevinari traže i da se cena zakupa za parking mesta pored budućih zgrada smanji sa sadašnjih 2.500 evra na podnošljivih 500 do 700 evra kako bi se stimulisala izgradnja, ali i da se ubrza proces dobijanja dozvola i saglasnosti koji sada traje tri meseca.

Radmilo Nikolić, direktor Direkcije za izgradnju, kaže „da je došlo do zamene teza, jer oni ne izdaju odobrenje za izgradnju“.

– Na teritoriji Kruševca ima više od 700 registrovanih radnji i preduzeća koji se bave građevinskom delatnošću, a u Asocijaciji građevinara je njih desetak. U četiri predmeta investitorima nije omogućeno da grade ono što žele, pošto su tražili etažu ili dve više nego što je bilo moguće. U tim situacijama imali smo mnogo primedbi od strane komšija koji žive u blizini. – kaže Radmilo Nikolić.

U Gradskoj upravi su nam potvrdili da su dobili inicijativu Asocijacije građevinara, ali smatraju da se „oko ovog slučaja nepotrebno diže prašina“.

– Investitori su tražili da izmenimo propise kako bi im se omogućilo da otkupe parking mesta i mi smo to uradili, jer im je preskupo da prave garaže u podrumu. Cenu su formirali Poreska uprava i odeljenje za naplatu javnih prihoda. Sada im je i to preskupo. Ne može ista cena da bude u Vlasotincu i Kruševcu. Žele da grade objekte od osam spratova, iako propisi to ne dozvoljavaju, kako bi što više zaradili! – ističe Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca, dodajući da se bune oni „kojima smeta striktna primena zakona“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply