Gradska uprava: Održana prezentacija Nacrta Prostornog plana sliva akumulacije Ćelije

prostorni-plan2

U zgradi Gradske uprave Kruševac održana je prezentacija Nacrta Prostornog plana područja posebne namene sliva akumulacije Ćelije. Zainteresovani primedbe i predloge mogu dostaviti u pisanoj formi u narednih mesec dana

prostorni-plan2

U Gradskoj upravi danas je održana prezentacija Nacrta Prostornog plana područja posebne namene sliva akumulacije Ćelije, koje obuhvata delove teritorija Grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus, Blace i Vrnjačka Banja. Autor projekta je tim Instituta za arhitekturu i urbanizam, finansira ga Direkcija za vode, a nosilac posla je Republička direkcija za prostorno planiranje.

Prostorni plan će, prema rečima pomoćnika direktora za zaštitu akumulacije Ćelije i održivi razvoj JP „Vodovod Kruševac“ Slavice Mrfat Vukelić omogućiti primenu mera zaštite, sprečiti divlju gradnju i produžiti vek ovom izvorištu. Zainteresovani Nacrt mogu pogledati u zgradi Gradske uprave i na sajtu Instituta a primedbe i predlozi mogu se dostaviti u pisanoj formi u narednih mesec dana kada će nacrt dobiti konačan oblik. Nakon toga se, kako je najavljeno, do kraja leta očekuje njegovo usvajanje a nadležno ministarstvo će u saradnji sa odgovarajućim republičkim i lokalnim upravama, agencijama i javnim preduzećima pratiti primenu pomenutog prostornog plana.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply