Gradonačelnik Nestorović o trošku naroda obišao svet!

Gradonačelnik Kruševca za manje od dva meseca već četiri puta je putovao u inostranstvo.

 

Pošto je većina ekskurzija bila protokolarna, Kruševljani već prepričavaju da je „Jagodina imala Jovanču Micića, a Kruševac ima Dragija Nestorovića“.
Početkom septembra Nestorović je predvodio delegaciju Kruševca na proslavi Dana Žaleca, pobratimskog grada u Sloveniji. Dvadesetak dana kasnije, kao član delegacije Srbije, prisustvovao je polaganju venaca u spomen-parku Zejtinlik u Solunu. Putovanje u Grčku je iskoristio da obiđe i 28 Kruševljana na odmoru u Stavrosu.

 

Oba putovanja upriličena su u vreme kada je budžet Kruševca zbog slabog punjenja rebalansom smanjen za 278 miliona dinara.

Miodrag Đidić, odbornik opozicione Zajedno za Srbiju, zatražio je da se smanje putovanja funkcionera pa i gradonačelnika.

– Troškove putovanja i reprezentacije treba maksimalno smanjiti. Treba putovati ako može da se ugovori neki posao ili dovedu investitori, a ne turistički, reda radi – smatra Đidić.

Sa igumanom Metodijem u Hilandaru

Nestorović nije poslušao ovaj savet pa je početkom oktobra bio u studijskoj poseti glavnom gradu Švedske Stokholmu kao član delegacije Stalne konferencije gradova i opština. Prema zvaničnim informacijama cilj posete bilo je “upoređivanje načina rada lokalne samouprave i razmena iskustava”.

 

Posle hladne Skandinavije, Nestorović je ponovo otišao u toplije krajeve, u Grčku. Povod je bilo obeležavanje početka Prvog svetskog rata na groblju Zejtinlik. Putovanje je trajalo pet dana a prvi čovek Kruševca je prisustvovao i poseti patrijarha Irineja manastiru Hilandar, kao jedini predstavnik nekog grada iz Srbije.
U Hilandaru je upoznao igumana Metodija dokle se stiglo s realizacijom nabavke mašine za obradu metala koju bi Kruševac trebalo da pokloni ovom manastiru. Tokom boravka u manastiru obišao je i novoizgrađeni objekat gde će se proizvoditi čuveni hilandarski tamjan.

U opoziciji smatraju da Nestorović daje loš primer saradnicima.

– Od silnih putovanja građani nemaju nikakvu korist. Kada on bude smanjio svoje troškove i putovanja i ostali funkcioneri i službenici neće imati obraz da putuju turistički – uveren je Milivoje Jevremović iz Demokratske stranke.

 

Ne želi da govori za novine
Od Nestorovića smo pre deset dana zatražili informacije gde je sve putovao otkako je imenovan na funkciju gradonačelnika 30. aprila ove godine, ko je finansirao ta putovanja i kakvi su benefiti po građane Kruševca. I pored strpljivog čekanja, odgovore nismo dobili.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply