Gradonačelnik Dragi Nestorović primio delegaciju italijana, razgovarali o bioenergani, novoj toplani koja bi za grejanje koristila drva sa Jastrebca i okoline Kruševca!

Italijanski Building Energy priprema izgradnju bioenergane u Kruševcu – Javno-privatno partnerstvo vredno 26 miliona evra

Predstavnici italijanske kompanije Building Energy posetili su pre nekoliko dana Kruševac, gde su sa gradonačelnikom, predstavnicima Gradske toplane i konsultantske kuće, razgovarali o projektu bioenergane vrednom 26 mil EUR, objavljeno je na sajtu grada.

Osim što je reč o jednom o najznačanijih projekata i najvrednijih projekata u Kruševcu, u pitanju je i dobar primer javno-privatnog partnerstva. Investitor je na sastanku predložio trasu budućeg toplovoda, koji bi trebalo da poveže bioenerganu i Gradsku toplanu.

Takođe, utvrđen je tekst ugovora koji će biti potpisan sa Srbijašumama, a kojim će biti omogućeno snabdevanje buduće bioenergane biomasom, dodaje se na sajtu Grada Kruševca.

Izvor: Ekapija.rs

 

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply