Gradonačelnik Dragi Nestorović nevidljiv pored ministra Gašića, koji se i dalje pita oko svega u Kruševcu

Funkciju gradonačelnika Kruševca umesto Bratislava Gašića koji je imenovan za ministra odbrane, krajem aprila 2014. godine preuzeo je Dragi Nestorović, dotadašnji direktor IMK „14. oktobar“.

Gašić prima Vidovdansku nagradu od Nestorovića

 

Kruševljani i opozicija smatraju da se Nestorović u proteklih godinu dana nije proslavio.

– Ne znam šta ga je kvalifikovalo za to mesto jer ni kao direktor „14. oktobra“ nije imao nikakve rezultate. Gašić je barem imao dinamiku, išao okolo, radio i što treba i što ne treba. Mislim da Nestorovića dobro ne poznaju ni članovi njegovog SNS, a za sve bitne stvari i dalje se pita Gašić – ocenjuje Petar Žarković čije mišljenje deli većina Kruševljana.

Najveće negodovanje javnosti Nestorović je izazvao kada je, preko reda, pokušao da naplati svoja dugovanja od „14. oktobra“ Pošto mu to nije uspelo pre nekoliko meseci podneo je tužbu protiv bivše firme. U nekoliko navrata kritikovao ga je upravo Bratislav Gašić zbog “inertnosti u obavljanju dužnosti”.

Po mišljenju Desimira Pavlovića (DS), gradonačelnika Kruševca od 2009. do 2011. godine, poslednje tri godine su izgubljeno vreme za Kruševac.

– Svaka godina je lošija od prethodne. Godine sa Gašićem kao gradonačelnikom bile su loše, a ova poslednja sa Nestorovićem je bila još lošija. Nezaposlenost se drastično povećala na skoro 40 odsto. Zaustavljeno je komunalno ulaganje.

Ranije je iznosilo 250 do 300 miliona, a sada jedva 120 miliona dinara. Socijalna politika je neodgovorna iako se broj korisnika raznih vidova pomoći povećava. Najbolji primer je oduzimanje prava nezaposlenim porodiljama – kaže Pavlović i dodaje da „sadašnjoj vlasti ne manjkaju jedino nova obećanja“.

Dragi Nestorović smatra da rezultati najbolje govore o tome kako je obavljao dužnost gradonačelnika:

– Protekla godina je nastavak kontinuiranog rada započetog 2012. godine. Zatekli smo uništenu privredu i dug od 304 miliona koji je sada smanjen na 114 miliona. Toplana je dugovala 472, a danas samo 52 miliona. Imali smo velike probleme sa poplavama i klizištima. Šteta je procenjena na 378 miliona dinara, a za saniranje smo od države dobili 80 miliona – objašnjava Nestorović.

Do kraja godine gradonačelnik Kruševca najavljuje završetak izgradnje trotoara i ulica, sportskih terena i staza u parkovima.

– Završava se rekonstrukcija Narodnog univerziteta. To je preduslov da se realizuje naša namera da Kruševac postane univerzitetski grad. Prvi fakultet biće Poljoprivredni, a pregovori su u toku. Rešavanjem lokacije Stari aerodrom moći ćemo da počnemo sa uvođenjem investitora koji su već godinu dana na čekanju jer je udruženje građana sebe upisalo kao vlasnika. To ometa grad da sebi obezbedi prihode – dodaje Nestorović.

 

Rasinski parlament: Gašić najgori posle 2000. godine
U anketi sajta “Rasinski parlament” na pitanje “Ko je najgori gradonačelnik Kruševca od 2000. godine?”, na prvom mestu je Bratislav Gašić sa 32 odsto glasova, dok je Nestorović drugi sa 28 odsto glasova.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply