Gradonačelink Dragi Nestorović uneo badnjak u gradsku kuću, sutra lomljenje božićne česnice na platou

badnjak-krusevac

Badnji dan i Božić u Lazarevom gradu: U česnici tri zlatnika – Proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića u Gradskoj upravi Kruševac počela je svečanim unošenjem badnjaka.

badnjak-krusevac

 

U zgradu Gradske uprave badnjak je uneo gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i sugrađanima poželeo srećan Badnji dan i Božić.

Činodejstvovao je vladika kruševački David Perović sa sveštenstvom grada uz poruku i želju da predstojeći praznik Hristovog rođenja svi provedu u miru, zdravlju, ljubavi, sreći i praštanju.

Nastupio je hor ,,Sveti Knez Lazar“, a svečanosti unošenja badnjaka prisustvovali su narodni poslanik dr Dragana Barišić, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović, gradski većnici, direktori Javnih preduzeća i ustanova i predstavnici društava i organizacija.

Sutra, na platou ispred Doma sindikata, 11 i 30 je lomljenje Božićne česnice u kojoj će biti tri zlatnika – pokloni ministra odbrane Bratislava Gašića, Regionalne privredne komore Kruševac i Fabrike maziva.

Lomljenje česnice je deo programa „Božić u Lazarevom gradu“ koji se nastavlja u petak 8. januara Božićnim doručkom u Privrednoj komori, promocijom knjige „Oglasi u kruševačkoj periodici između dva svetska rata“ autora Snežane Nenezić u Narodnoj biblioteci i umetničko-scenskim prikazom „Božićna dečija čestitka“ u Kruševačkom pozorištu.

PROČITAJ JOŠ:  Još kod 194 osobe potvrđen Korona virus, najviše zaraženih iz Kruševca, ali i u Trsteniku kritično, 127 lica se nalazi na Infektivnom odeljenju sa težom kliničkom slikom, bolnički kapaciteti na vrhuncu popunjenosti, OSTAJE MOLBA DA SE POŠTUJU MERE KAKO BI SE PREKINULO PRENOŠENJE VIRUSA!

Tekst objavljen na NovostiTop sajtu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply