Gradjani plaćaju kiriju SNS-u u Kruševcu!

IZ BUDŽETA FINANSIRAJU ZAKUP PROSTORIJA ZA SNS – Odlukom odbornika Grad Kruševac će neposrednom pogodbom zakupiti kuću od 150 kvadrata u Obilićevoj ulici na deset godina. U ovoj zgradi se nalaze prostorije Gradskog odbora SNS, a ubuduće će zakup tog prostora biti plaćan iz budžeta.

Ovakva odluka naišla je na žestoku reakciju opozicije.

– Pravo je svake parlamentarne stranke da iskoristi zakonsku mogućnost i reši pitanje svog prostora, ali je neprimereno da se to u vreme krize radi na ovakav način. Period od deset godina je neprimereno dug, jer za to vreme mnoge stranke mogu da se ugase. Ko se seća gde su bile prostorije JUL-a ili nekih stranaka iz DOS-a? Grad sada uzima u zakup privatnu kuću, a prostor Poslovnog centra koriste neparlamentarne stranke kao što je SRS. – ističe Srđan Milivojević, odbornik Demokratske stranke.

Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca i lider SNS, smatra da su tvrdnje demokrata „vrhunac bezobrazluka i licemerja, jer ta stranka 20 godina drži najbolji prostor u centru Kruševca, a za to vreme nije platila ni dinar za kiriju, struju i vodu“.

– Prethodne četiri godine vlast se oglušila o sve zahteve SNS da dobijemo prostor. Sada, kada smo vodeća stranka u vlasti, tražili smo od Poslovnog centra da nam obezbedi adekvatan prostor, ali su nam rekli da nemaju. Nismo želeli da uđemo u lokale koji su komercijalni, a nismo hteli ni ponuđeni prostor „Dečja radost“, jer smatramo da tu treba da bude vrtić. U ugovoru će postojati klauzula da se ugovor može raskinuti pre nego što istekne deset godina. Kolika će biti cena zakupa još uvek ne znamo, a komisija koja je formirana će pregovarati o tome. – kaže Gašić.

Političke stranke u Kruševcu koriste više od 800 kvadrata poslovnog prostora u vlasništvu grada. Iako im se fakturiše cena koja je 40 puta manja od ekonomske, ukupan dug za zakup, struju, grejanje i druge komunalije, prema poslednjem preseku stanja iznosio je 3.636.651 dinara. Neke stranke, poput DS i Jedinstvena Srbija, su podrumski prostor izdale trećim licima za otvaranje kafića. Po Gašićevom mišljenju „kada bi grad naplatio dug od Demokratske stranke, G17 Plus, LDP, Jedinstvene Srbije i drugih stranaka, mogao bi da kupi novi poslovni prostor“.

– U Kruševcu nema stotinu, već šest stranaka, i mislim da nije veliki namet za građane što one plaćaju nižu cenu prostora. Političke stranke nisu profitabilne organizacije i nijedna ne bi mogla da plaća prostor po komercijalnim cenama. – smatra Srđan Milivojević.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply