Gradjani Bivolja protiv postavljanja antene na gradonačelnikovu televiziju TV Plus

Saopštenje za javnost koje nam je stiglo od odbora Zajedno za Srbiju u Kruševcu a povodom inicijative za zaštitu zdravlja žitelja Bivolja prenosimo na stranama Rasina.Net u celosti:

 

Inicijativni odbor Zajedno za Srbiju, Zajedno za Kruševac poziva sve nadležne organe da poštuju zakon i proceduru koja je potrebna za puštanje u rad bazne stanice mobilne telefonije na zgradi TV Plus u MZ Vasilije Ančević.

Radi smirivanja situacije i prevashodno zdravstvene sigurnosti građana MZ zahtevamo javno informisanje svih građana Kruševca od strane nadležnih organa, a posebno pomoćnice gradonačelnika za ekologiju, Dragane Milićević o Studiji uticaja na životnu sredinu. Smatramo da nije poenta najavljeno dobročinstvo od strane direktora TV Plus, kome će donirati novac, već zaštita zdravlja građana MZ kao i poštovanje procedure zagarantovane zakonom Republike Srbije. Podsećamo da je na konferenciji za novinare 22.6.2009. godine tadašnji poverenik SNS-a, a sadašnji gradonačelnik, Bratislav Gašić, podržao proteste građana MZ Vasilije Ančević povodom podizanja antenskog stuba druge mobilne telefonije i izjavio:

„Tražimo da se na nivou grada izmeste svi provajderi iz naseljenih mesta i postave tamo gde nikome neće smetati. Ne želimo da spekulišemo da li su štetni, ljudi su uplašeni za svoje zdravlje i ljdravlje svoje dece. EU je donela zakone da takvi provajderi budu van naseljenih mesta, a nama nije teško da povedemo računa o svojim građanima“ – kraj citata.

Zajedno za Srbiju, Zajedno za Kruševac se nada da će Bratislav Gašić i u ovom slučaju pokazati istu principijelnost kao i u junu 2009 – te kada je predvodio proteste i delio sokove svojim komšijama. Zakon je tada i sada bio isti.

U Kruševcu, 16.04.2013.godine

Inicijativni odbor Zajedno za Srbiju, Zajedno za Kruševac

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply