Građanin Srbije podneo ostavku na mesto građanina jer oseća ličnu odgovornost što je Bratislav Gašić ministar odbrane

Gašić je uvek insistirao na tome da građani preuzmu svoj deo odgovornosti za teško stanje u kome se država i vojska nalaze

 

BEOGRAD, 18. mart 2015, (Njuz.net) – Ivan Marković, student iz Beograda, podneo je danas neopozivu ostavku na mesto građanina Srbije želeći da tako preuzme svoj deo odgovornosti za činjenicu da Bratislav Gašić obavlja funkciju ministra odbrane u Vladi Srbije.

 

– Dugo sam razmišljao pre ove odluke, vagao argumente za i protiv, ali moral i kućno vaspitanje mi nalažu da podnesem ostavku i tako pokažem da sam spreman da se suočim sa svojom odgovornošću, objašnjava Ivan. – Činjenica da je Bratislav Gašić ministar odbrane duboko me je potresla, a savest mi ne dozvoljava da ostanem na svom položaju. Istraga će utvrditi da li postoji moja objektivna odgovornost u ovom slučaju, ali kao čovek osećam moralnu obavezu da podnesem ostavku i povučem se sa mesta građanina Srbije, naglasio je on.

Bratislav Gašić, koga smo zatekli kako prebira po papirima tražeći svoju diplomu srednje škole, pozdravlja ovu odluku i poziva sve građane, koji smatraju da su krivi za njegove nerazumne odluke, da slede Ivanov primer.

– Uvek sam insistirao na tome da građani moraju preuzeti svoj deo odgovornosti za teško stanje u kome se država i vojska nalaze. Ivanova ostavka je dokaz da moje zalaganje nije bilo uzaludno i da počinje da daje rezultate. Žao mi je samo što se nije ranije odlučio na ovakav potez i tako sprečio događaje koji su se bacili senku na ugled Vojske Srbije, rekao je Gašić.

Bojan Savić

Tekst je preuzet sa satiričnog sajta Njiz.net:

http://www.njuz.net/podneo-ostavku-na-mesto-gradanina-srbije-jer-oseca-odgovornost-sto-je-gasic-ministar-odbrane/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply