Gimnazijalka iz Kruševca koja je propala kroz rupu na Sokogradu se oporavlja od povreda! (SNIMAK)

Snošenje devojke propale kroz rupu

DEVOJČICA PROPALA KROZ KULU JER NIJE BILO ZAŠTITNE OGRADE: Rupa je bila zamaskirana grančicama! (VIDEO) – Rupa je bila skoro zamaskirana, odnosno preko nje su bile neke grančice – navodi vođa grupe planinara iz Kruševca Šoškić

Snošenje devojke propale kroz rupu

Gorska sluzba spasavanje Printskrin: Youtube/Radio Magnum

Učenica trećeg razreda Gimnazije u Kruševcu, koja je propala kroz pod kule u Sokogradu, duboke oko šest metara, i zadobila poderotine na leđima, uspešno se oporavlja, a njeni roditelji i kruševački planinari koji su učestvovali na manifestaciji apeluju da se hitno obezbedi jama.

Rupa predstavlja jedan od dva otvora na plafonu podzemne prostorije, od čega je jedan otvor regularno bio zaštićen rešetkom, dok se iskrivljena i zarđala rešetka drugog otvora bila na dnu jame.

Rupa je bila skoro zamaskirana, odnosno preko nje su bile neke grančice – navodi vođa grupe planinara iz Kruševca Šoškić.

On kaže da je malo pre maloletne M. Đ. prošao istom trasom.

Čim se to dogodilo, sišao sam do nje, bila je već u ležećem položaju i podmetnuli smo joj rančeve ispod glave i nogu. Pala je na neko kamenje. Nismo znali u tom trenutku o kakvim povredama se radi. Sve vreme je bila svesna i mi smo, čim smo je stabilizovali, pozvali Hitnu pomoć i Gorsku službu spasavanja. Svim službama, kao i MUP-u, dugujemo veliku zahvalnost na efikasnoj evakuaciji – otkriva Šoškić.

Spasiocima je trebalo gotovo 40 minuta da savladaju tesan prolaz u jami, da bi potom M. Đ. preneli do saniteta na izletištu Lepterija, a odatle u sokobanjsku zdravstvenu ustanovu. Iz sokobanjske ustanove je dalje prebačena u KC Niš, gde se oporavlja od bolnih masnica, pišu Novosti.

Izvor: Telegraf.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply