Gimnazija u Kruševcu dobitnik Vukove nagrade za 2015. godinu

Gimnazija Krusevac

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije saopštila je da su dobitnici izuzetne Vukove nagrade za 2015. akademik i književnik Matija Bećković, operska umetnica Jadranka Jovanović i Gimnazija „Kruševac“ iz Kruševca.

Gimnazija Krusevac

 

 

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije objavila je imena dobitnika Vukove nagrade za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru.

Žiri za dodeljivanje Vukove nagrade za 2015. godinu odlučio je da su ovogodišnji dobitnici nagrade profesor dr Predrag Bajčetić, književnik Janko Vujinović, publicista i pisac Borko Gvozdenović, profesor i književnik Dragutin Đukić i Srpski kulturni centar „Sveti Sava“ iz Subotice.

Dobitnici ovogodišnje Vukove nagrade su i dirigent Bojan Suđić, književnik Miroslav Toholj, akademski slikar Radovan Mića Trnavac, profesor Dragoslav Ćetković i novinar i književnik Miomir Filipović, navodi se u saopštenju.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Marija Lukić: Žene su ucenjene, moćni političar iz Kruševca odvodi vaspitačice i medicinske sestre u svoju vikendicu, ako odbiju gube posao!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply