Gerontološki centar Kruševac dobio donaciju u opremi

Gerontološki centar Kruševac dobio je 70 kreveta, dušeka i nahtkasni, dva EKG aparata i ultrazvučni aparat, a tu donaciju uručili su danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Kruševački Gerontološki centar dobio donaciju u opremi 1Foto: EPA-EFE/MARISCAL

Đorđević je zaposlenima u toj ustanovi rekao da je prethodni period bio izazov za ceo sistem socijalne zaštite koji je pokazao da je spreman da odgovori na izazove.

„Spasili smo živote korisnicima, a negovateljice koje naviše brinu i rade najteže poslove, koje smo u ministarstvu nazivali nevidljivim herojima, postale su vidljivije. Predsednik Srbije je za njih rekao da zaslužuju veću platu kao i da one koje već po 12 godina rade na određeno ili na privremeno-povremenim poslovima treba da dobiju stalno zaposlenje“, kazao je Đorđević.

Gašić, koji je uz Klub privrednika Kruševca jedan od darodavaca opreme, rekao je da je „lično došao kako bi iskazao zahvalnost“ zaposlenima u Gerontološkom centru, „za preko tri meseca borbe, rada i odricanja kako bi životi 178 štićenika bili sačuvani“.

On je dodao i da je zadovoljan kako se Kruševac izborio sa kovidom 19, a ocenio je da su sve službe radile zajednički, uz solidarnost na visokom nivou.

U kruševačkom Gerontološkom centru tokom zdravstvene krize je od korona virusa obolelo 49 štićenika i 18 zaposlenih.

Direktorka Gerontološkog centra Jelena Mijailović je novinarima danas kazala da su svi korisnici i zaposleni dobrog opšteg stanja, a prema ranijoj informaciji, svi oboleli korisnici su nakon izlečenja od kovida 19 vraćeni na posao.

„Preduzimamo i dalje mere predostrožnosti, zaposleni koriste zaštitnu opremu, postoji procedura pri ulasku u ustanovu, a od 1. juna zaposleni nakon završenog rada idu kući, dok su u prethodnom periodu bili na 15-dnevnim smenama u ustanovi“, kazala je ona.

Izvor: Danas.rs

Link: https://www.danas.rs/drustvo/krusevacki-gerontoloski-centar-dobio-donaciju-u-opremi/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply