FK Napredak počeo pripreme, cilj je opstati u Super ligi

Trener Napretka Nenad Milovanović je na prozivci okupio ukupno 23 fudbalera, a među njima su viđena i tri nova lica – Patrik Frajdej, kao i Darko Simić i Miodrag Milenković koji će biti na probi.

Od utorka Kruševljani će biti jači i za Stefana Aškovskog, beka Partizana, koji posle pozajmice Donjem Sremu, takođe na pozajmicu stiže i u Kruševac.

Iz kluba najavljuju i dolazak glavnih pojačanja, i to početkom sledeće nedelje.

Inače, fudbalere je na startu priprema pozdravio sportski direktor Vladimir Matijašević, posle čega se obratio novinarima.

„Fudbaleri će do 25.januara biti u Kruševcu, u prvoj fazi priprema, a onda se selimo za Antaliju. U Antaliji su zakazane sve prijateljske utakmice, po sledećem rasporedu:


27/01 ponedeljak – Dinamo S.Petersburg, 29/01 sreda – Korona Brašov, 31/01 petak – Metalurg Zaporožje, 02/02 nedelja – Torpedo Moskva, 05/02 sreda – Tobol, 06/02 četvrtak – Sibir, 08/02 subota, Seongnam dva puta šampioni aziske lige, za koje čekamo potvrdu.

Ambicije kluba su opstanak u ligi. Tačno je da su nakon dobrog početka prvenstva i utakmica protiv Jagodine i Donjeg Srema ambicije naglo porasle, ali treba da postoji realnost.

Mi smo klub koji je u poslednje dve godine dosta uradio i imamo realne šanse da opstanemo u ligi sa par pojačanja, što nam je sada i cilj. Ovo je nama prva godina u ligi i pored već pomenutog, imamo i cilj da lansiramo što više dobrih igrača.

Mišljenja sam da nije realno što smo na devetom mestu, jer smo svojim igrama zaslužili više, ali je neiskustvo uzelo svoj danak„, izjavio je Matijašević.

On je iskoristio priliku i da demantuje pisanja pojedinih medija o navodnom povlačenju finansijera Marka Miškovića iz kluba.

“Mi smo dve godine ulagali i pravili ovaj klub. Normalno je prodati jednog igrača, ali će na njegovo mesto doći adekvatna zamena. Mi ne odlazimo iz kluba i pokušaćemo da napravimo sve što smo obećali“, zaključio je Matijašević.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Konferencija za štampu FK Trajala posle optužbe za nameštanje rezultata fudbalske utakmice
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply