FK Napredak dobio novog, a starog, predsednika, nema najavljene privatizacije

Nema privatizacije Napretka, Kruševljani dobili predsednika i novi Statut kluba – „Za 45 dana klub se finansijski konsolidovao i isplatio sve zaostale zarade igračima i radnoj zajednici“, poručuju iz Kruševca

Nema privatizacije Napretka, Kruševljani dobili predsednika i novi Statut kluba
Stadion Napretka (©Star Sport)

Najavljene privatizacije Napretka neće biti, saopštio je klub iz Kruševca. Čarapani su danas dobili novog predsednika i novi Statut, koji ne predviđa mogućnost da klub ode u privatne ruke. Uprisustvu 24 od 25 delegata danas je održana vanredna izborna Skupština fudbalskog kluba Napredak na kojoj je za predsednika izabran Miloš Nenezić. On je prethodno bio član Komisije za rukovođenje klubom koja je formirana 6. juna.

Iz kluba poručuju da su u međuvremenu stvari u Kruševcu postavljene na svoje mesto.

Za 45 dana klub se finansijski konsolidovao i isplatio sve zaostale zarade igračima i radnoj zajednici. Nastavljena su investiciona ulaganja u rekonstrukciju stadiona Mladost u Kruševcu. Završena je istočna tribina stadiona, i započeto sa rekonstrukcijom severne tribine. U planu je i pokrivanje nepokrivenih tribina. Isplaćen je i deo duga iz prethodnog perioda. Pored proceduralnih tačaka, na dnevnom redu Skupštine našao se predlog novog, modernog Statuta kluba koji je jednoglasno usvojen. Pored brojnih spekulacija u medijima, novi Statut ne predviđa mogućnost privatizacije Kluba, i biće objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, u skladu sa zakonom„, stoji u saopštenju Napretka.

Upravni odbor kluba broji pet članova: Miloš Nenezić – predsednik, Marko Mišković, Milorad Jovanović, Đorđe Avramović i Miloš Nikčević – članovi. Skupština je usvojila i novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova. Za generalnog sekretara kluba izabrana je Valentina Vasić koja je do sada obavljala poslove FIFA TMS menadžera, koordinatora rada i PR-a.

Izvor: Mozzartsport.com

Link: https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/nema-privatizacije-napretka-krusevljani-dobili-predsednika-i-novi-statut-kluba/367208

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply