Firme Bratislava Gašića iz budžeta dobile još preko milion dinara!

Firmama Irene i Vladana Gašića, supruge i sina ministra vojnog, Grad još uplaćuje novac.

 

Iz budžeta Kruševca preduzećima “ADD Production” i “BNZ Higijenic” ove godine isplaćeno je 1.275.750 dinara.

Agencija za privatizaciju utvrdila je da je ministar Bratislav Gašić bio u sukobu interesa kada je kao gradonačelnik Kruševca sklopio ugovore sa tim preduzećima, pa je opozicija postavila pitanje da li će se takva praksa prekinuti.

– Postavili smo odborničko pitanje koliko je novca isplaćeno u ovoj godini i dobili odgovor da je od 1. januara do 1. septembra za “ADD Production” uplaćeno 855.750 a za “BNZ Higijenic” 420.000 dinara. Time je nastavljeno grubo kršenje zakona. Nismo dobili odgovor koliko je uplaćeno od javnih preduzeća i ustanova na račune ova dva preduzeća. To je tabu u Kruševcu, a mi sumnjamo da se radi o novim plaćanjima. Obnovićemo pitanje. jer građani treba da saznaju šta je plaćeno ovim firmama – izjavio je Desimir Pavlović, šef odborničke grupe DS.

Novac po ugovorima iz 2014.
U lokalnoj vlasti su potvrdili da je “ADD Productionu” prebačeno po već zaključenom ugovoru iz 2014. godine 480.000 dinara i 375.750 dinara na ime projektnih aktivnosti za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja, a “BNZ Higijenicu” 420.000 dinara, i to za obaveze po već zaključenom ugovoru iz 2014. godine.

U protekle četiri godine dva preduzeća dobila su iz gradskog budžeta i od javnih preduzeća i ustanova više od 12 miliona dinara. Na račun “ADD Productiona”, čiji je većinski vlasnik, prema podacima iz APR Irena Gašić, supruga ministra odbrane, uplaćeno je 9.875.302 dinara dok je “BNZ Higijenic” dobio 2.162.000 dinara.

– Prema podacima iz APR, suvlasnici “BNZ Higijenica” su Vladan Gašić, Predrag Vukićević, predsednik Regionalne privredne komore i odbornik SNS, i Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS.

Reč je o klasičnom sukobu interesa. “BNZ Higijenic” je 2012. godine dobio 77.000 dinara, a tri godine kasnije 30 puta više. Tražićemo da taj novac bude vraćen u budžet i javnim preduzećima jer je Kruševac u teškoj krizi – dodaje Pavlović.

Agencija za privatizaciju utvrdila da je ministar Bratislav Gašić bio u sukobu interesa kada je kao gradonačelnik sklopio ugovore sa ovim preduzećima

Predsednik SNS u Kruševcu Nenad Andrić nam je potvrdio da je jedan od suvlasnika “BNZ Higijenica”. Na pitanje da li je bio u sukobu interesa jer je ta firma dobijala novac iz budžeta u vreme kada je bio gradski većnik, odgovorio je da „nije upoznat sa procedurom“.

– Na to pitanje najbolji odgovor će dati odgovorno lice. Ko je odgovorno lice? To se može proveriti u APR-u – rekao nam je Andrić.

Dejan Miladinović, zastupnik oba preduzeća, kaže da su prošle godine potpisali ugovore sa gradom, kao i druge medijske kuće.

– Ove godine je bilo konkursno finansiranje, pa smo za “ADD Production” dobili 1,5 miliona, kao i TV „Jefimija“ i „Grad“. “BNZ Higijenic” je odbijen – objasnio je Miladinović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply