Film „Favorit“ sniman u Kruševcu

Kruševac nije lokacija na kojoj se često snimaju filmovi, a u Kulturnom centru, Domu sindikata i Domu penzionera nedavno je realizovan kratki igrani film „Favorit“ studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

„Favorit“ je ispitna vežba Nikole Zdravkovića, studenta druge godine FTV režije na Fakultetu dramskih umetnosti. Glavne uloge su poverene Fedoru Đoroviću, Vaji Dujović i Mateji Popoviću. U središtu priče je mladi, talentovani muzičar koji je završio srednju školu i nalazi se pred životnom dilemom: da li otići u Ameriku na studije, ili ostati u svojoj zemlji i svom gradu? U osnovi priče je i melodramski zaplet koji ima veliki uticaj na njegovu konačnu odluku. – objašnjava Nataša Janković koja je sa Draganom Goločevac i Markom Backovićem producirala film.

Ekipa „Favorita“ ističe da je dobila veliku podršku od Grada Kruševca koji je izabran jer je reditelj Nikola Zdravković rođen ovde.

– Želeli smo da osetimo čari manje sredine, predstavimo kako izgleda život mladih i u drugim mestima i koliko ima divnih i talentovanih ljudi i u unutrašnjosti Srbije. Naišli smo na divan prijem Kruševljana i zahvaljujući njihovoj nesebičnoj podršci smo uspeli da ostvarimo sve što smo zamislili. Ekipa je uživala radeći film i jedva čekamo da nakon postprodukcije vidimo finalni proizvod. Mi smo prezadovoljni onim što smo dobili i atmosferom koja je vladala u celoj ekipi i samom gradu Kruševcu tokom našeg snimanja. – ističu akteri filma „Favorit“.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply