FAM sklopio posao sa rusima, isporuka proizvoda je već počela

FAM i rusija

Fabrika maziva iz Kruševca počela je izvoz na rusko tržište, a put Rusije već je krenuo prvi šleper sa motornim i menjačkim uljima najsavremenije generacije.

FAM i rusija

 

 

Posao je vredan milion evra, a realizovaće se do kraja godine, prenosi Radio televizija Kruševac.

Generali direktor Fabrike maziva Vladica Petrović naglasio je da je početak izvoza na zahtevno rusko tržište veoma bitan i značajan za to preduzeće.

Ističući da je rusko tržište veoma zahtevno i da su pregovori oko ovog posla trajali mesecima, Petrović napominje da Rusi imaju najnoviji vozni park i da se moraju ispuniti svi strandardi kako bi ušli na njihovo tržište.

„Naša ulja su najsavremenija, imamo dozvole za proizvodnju od svetskih proizvođača motornih automobila kao što su Kamins, Volvo, Mercedes, ali i sve ostalo što mora da prati potrebnu dokumentaciju kako bi mogli da izvozimo na druga tržišta“, rekao je Petrović.

FAM 30 odsto svoje proizvodnje izvozi, a prema rečima generalnog direktora, nedavno su, pored desetak zemalja u koje standardno izvoze, osvojili još jedno tržište – albansko.

PROČITAJ JOŠ:  Doktorka iz kovid bolnice otkriva kako prolaze vakcinisani pacijenti koji se ipak zaraze korona virusom i poziva na vakcinaciju

Ipak, dodaje, da je za tu fabriku najbitiji posao osvajanje ruskog tržista.

„Ovo je dokaz da je Vlada Srbije donela pravednu odluku kada je FAM svrstala u grupu 17 zaštićenih preduzeća od privatizacije do maja 2016. godine“, zaključio je Petrović.

Uz napomenu da su ovladali tehnologijom proizvodnje sintetičkih i polusintetičkih ulja najsavremenije generacije, Petrović očekuje da će sa rastom proizvodnje i izvoza FAM zaposliti još radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply