Fam Farm otišao u stečaj a radnici na ulicu

Fam Farm Krusevac stecaj

Radnicima kruševačkog Fam Farma zvanično je prestao radni odsnos, jer je fabrika otišla u stečaj, rekao je predsednik sindikata „Nezavisnost“, Milomir Đurović.

Fam Farm Krusevac stecaj

 

Prema njegovim rečima, u preduzeću se i danas radi na zvaničnom odjavljivanju 28 zaposlenih, koji će se nakon prestanka radnog odnosa nalaziti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

 

Đurović dodaje da će u fabrici najverovatnije ostati jedino obezbeđenje i deo računovodstva.

Takođe, formirana je popisna komisija koju čine zaposleni i stečajni upravnik koja treba da obavi popis imovine, robe na zalihama, osnovna sredstva.

„Očekivali smo da će doći do stečaja imajući u vidu šta je vlasnik radio. Verujemo da je hteo da se oslobodi plaćanja otpremnine“, smatra Đurović i dodaje da će radnici kojima se duguje deset plata sada dobiti minimalce.

On je podsetio da je zahtev za stečaj podneo većinski vlasnik, rumunska kompanija Tender, koja je istovremeno i najveći poverilac jer je Fam Farmu davala pozajmice za platu.

„Imamo i saznanja da će vlasnik predati Privrednom sudu u Kraljevu zahtev za reorganizaciju firme, videćemo šta će biti“, napomenuo je on.

PROČITAJ JOŠ:  MALE PLATE ILI LENJOST KRUŠEVLJANA? Iako na birou ima 10000 prijavljenih, nedostaje eliki broj radnika za privredu Kruševca, konkursi svakodnevno raspisani, radnici se uvoze iz Albanije!

Predstavnici sindikata su ranije izjavili da su tokom prethodnih godina nadležne više puta obaveštavali o tome da većinski vlasnik nije nastavio proizvodnju lekova što je bila osnovna delatnost preduzeća, te su zbog toga kontaktirali i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Ovo preduzeće privatizovano je 2006. godine i tada je imalo oko 40 radnika.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply