Fabrika Henkel u Kruševcu počinje sa radom, posle dvonedeljne pauze zbog zaraze više radnika u fabrici

Kompanija Henkel Srbija privremeno je obustavila rad fabrike u Kruševcu na dve nedelje početkom aprila tekuće godine. TV Jefimija je danas potražila odgovor od kompanije Henkel Srbija na pitanje: Da li Henkel u Kruševcu počinje sa radom, s obzirom da četrnaestodnevna privremena obustava rada ističe u četvrtak, 16. aprila? Njihovov odgovor Vam prenosimo u celosti:


Izjava kompanije Henkel za televiziju Jefimija:

„Briga o zaposlenima oduvek je bila jedan od vodećih prioriteta kompanije Henkel, te smo iz tog razloga pre dve nedelje doneli odluku da obustavimo rad na 14 dana. Od samog početka izbijanja pandemije virusa Covid-19 poštujemo i primenjujemo sve higijensko bezbedonosne preporuke nadležnih institucija, Svetske zdravstvene organizacije, Zavoda za javno zdravlje Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Kriznog štaba za suzbijanje novog koronavirusa. S tim u vezi, angažovan je profesionalni tim koji vrši svakodnevnu dezinfekciju kako radnih prostora, tako i zajedničkih prostorija koje koriste naši zaposleni. Obezbedili smo dezinfekciona sredstva koja su dostupna svima u Henkelu, kao i zaštitnu opremu, maske, rukavice i vizire, a svim licima koja ulaze u fabriku meri se tempertura bezkontaktnim toplomerom.

Pored toga, obezbedili smo dvostruko veći broj autobusa za prevoz radnika, instalirali smo dezinfekcione barijere za kamione i vozila koja ulaze u fabriku i dezinfekcione barijere za ljude ispred ulaza u svaki od objekata, instalirali smo plastične graničnike kako bi se obezbedila bezbedna udaljenost zaposlenih i brojne druge mere prevencije i zaštite zaposlenih, čija nam je bezbednost na prvom mestu.

Kao što je i planirano, fabrika u Kruševcu ponovo počinje sa radom u četvrtak, 16. aprila tekuće godine.

Izvor: Jefimija.tv

Link: http://jefimija.tv/henkel-krusevac-u-cetvrtak-nastavlja-rad/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply