Epilog poplava: Oštećeno sedam mostova

U poplavama koje su pogodile kruševački kraj oštećeno je sedam mostova, devastirano je dva kilometra asfalta i 20 kilometara makadamskih puteva

Čak 800 hektara obradivih površina je pod vodom, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema rečima Dušana Todorovića iz Štaba, trenutno je na akumulaciji jezera Chelije došlo do stagnacije vode, a najkritičnija situacija je na teritoriji mesne zajednice Ðunis, odnosno u delu naselja koji se nalazi ispod magistralne pruge koja vodi ka Nišu.

Južna Morava na tom delu nadolazi dva centimetra na sat, i trenutno je ugroženo nekih 25 domaćinstava.

„Prema informacijama koje imamo iz Javnog preduzeća ‘Srbijavode’ trebalo bi da naiđe period stagnacije vodostaja. Nadamo se da će se do večeras sve stabilizovati i da neće biti potrebe za evakuacijom“, rekao je Todorović.

Ukoliko do toga dođe, Todorović je rekao da je već izvršen popis imovine stanovništva, a smeštaj je u organizaciji Gradske uprave obezbeđen u kasarni Rasina.

Meštani Ðunisa kažu da se slična situacija dogodila pre četiri godine, 22. aprila.

Jedan od njih, Jordan Tomić rekao je novinarima da je voda još od sinoć počela da nadolazi i da su veoma brzo na lice mesta došli vatrogasci i policija koja je regulisala saobraćaj ka Nišu.

On je napomenuo da je jedan deo stočnog fonda već iseljen i precizirao da je na toj teritoriji poplavljeno 200 hektara zemljišta.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply