Epidemiološka situacija u Kruševcu pod kontrolom, iako raste broj obolelih i inficiranih Korona virusom

Posle potvrđenog slučaja virusa korona u Hitnoj u Kruševcu, Štab za vanredne situacije tvrdi: Epidemiološka slika pod kontrolom  – Gradonačelnica Jasmina Palurović:Ubeđena sam da su preduzeli sve da rade potpuno nesmetano i u službi pacijenata
 Foto: S. Babović

Foto: S. Babović

KRUŠEVAC – Za sada je epidemiološka slika u Kruševcu pod kontrolom-navodi gradonačelnica Jasmina Palurović, odgovarajući na pitanje “Novosti”.
– Ono što se dešava u hitnoj pomoći, gde kažu da ima jedan potvrđen slučaj radnika, ubeđena sam da su oni u okviru svoje službe, kao struka, sve preduzeli da hitna pomoć potpuno radi nesmetano i u službi građana pod ovakvim uslovima.

Gradonačelnica Kruševca navodi i da se Štab potrudio da za zdravstvene ustanove iz više izvora,uključujući i donacije, obezbedi zaštitnu opremu, maske i rukavice.Za sada,dodaje, grad nije viđen kao lokacija za otvaranje posebnog centra gde bi se, kao na Sajmu, zbrinjavali lakši pacijenti sa KOVID-19.

– Ministarstvo zdravlja i Vlada opredeljuju gradove za takve centre, za sada nismo viđeni kao tačka, koja će imati takav centar,ali posedujemo sportsku halu i još neke objekte koji bi mogli da zadovolje propisane standarde, ukoliko se tako nešto naloži -predočila je na konferenciji za medije gradonačelnica Palurović.

Prema zvaničnoj bazi podataka, U Rasinskom okrugu reistrovano je 30 slučajeva korona-virusa: 28 u Kruševcu i dva u Varvarinu. U međuvremenu, u sedištu okruga, nastavlja se celodnevna dezinfekcija grada i okoline, punjenje natrijum hipohlorita u 200 rezervoara na teritoriji Kruševca, čišćenje svih višespratnica, zdravstvenih ustanova i ambulanti, kao i podela paketa sa osnovnim namirnicimama i dezinfekcionim sredstvima za 31200 penzionera.

Jasmina Palurović

KOL-CENTAR:VIŠE OD 400 POZIVA DNEVNO

VIŠE od 400 poziva dnevno beleži Kol-centar namenjen pre svega starijim sugrađanima. Dežurstva na brojevima 037/446-446 i 066/446-446 su 24 sata. Brojevi farmacetuskog kol-centra gde se može obaviti konsultacija sa apotekarima i dogovoriti dostava potrebne terapije su 037/417-740 i 064/820-23-10, radnim danima od 8 do 18, subotom od 8 do 14, a nedeljom od 8 do 12 sati. Isporuka lekova obavlja se u roku od jednog dana. Rad maloprodajnih objekata biće radnim danima do 15, a vikendom do 13 sati, dok pijace prestaju da rade sutra.

Izvor: Večernje Novosti

Link: https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:856336-Posle-potvrdjenog-slucaja-virusa-korona-u-Hitnoj-u-Krusevcu-Stab-za-vanredne-situacije-tvrdi-Epidemioloska-slika-pod-kontrolom

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Epidemiološka situacija u Kruševcu pod kontrolom, iako raste broj obolelih i inficiranih Korona virusom”

  1. Slobodan kaže:

    Gde smo mi stariji od 60 do 65.ne radimo a nismo penzioneri. Nemamo nikakvu pomoc. Misli li neko o nama. Jesmo li mi mladi ili stari..

Leave a Reply