EPIDEMIJA U BOLNICI: Mutirane boginje zarazile 18 lekara kruševačke Opšte bolnice, lekari u karantinu?!

Lekar, doktor, bolest, bolnica, lečenje

PANIKA U KRUŠEVAČKOJ BOLNICI: Pacijent zarazio lekare mutiranim boginjama?! U Opštoj bolncii u Kruševcu vlada panika jer je čak 18 članova medicinskog osoblja te zdravstvene ustanove zaraženo još neutvrđenom vrstom boginja!

Lekar, doktor, bolest, bolnica, lečenje

Sve je počelo pre 15 dana, kada je u bolnicu u teškom stanju primljen tridesetosmogodišnji pacijent sa osipom.

– Muškarac je smešten na infektivno odleljenje, ali mu je stanje bilo sve lošije. Gušio se i hitno je prebačen na hirurgiju na reanimaciju. Odatle je transportovan u KC Niš. Posle desetak dana, za medicinsko osoblje kreće pakao! Čak 18 lekara, sestara i svako ko je došao u kontakt sa zaraženim je oboleo, pa čak i vozač Hitne pomoću koji ga je prevezao i bolnicu – otkriva izvor „Kurira“.

Kaže da su svi oni dobili neobičan osip po telu praćen visokom temperaturom.

– Iz KC Niš stigla je preporuka da svi koji su bili u kontaktu s pacijentom budu u karantinu. Međutim, rukovodstvo Opšte bolnice u Kruševcu nije to ozbiljno shvatilo, pa je tek pre dva dana stiglo obaveštenje od direktorke da se na hirurgiji uvedu preventivne mere. Zaraženo osoblje ne dolazi na posao i strogo im je zabranjen kontakt sa bilo kim – priča sagovornik ovog lista.

– Najgore je što niko ne zna o čemu je reč! Direktori paniče, pričaju da je najverovatnije u pitanju neki mutirani oblik boginja. Atmosfera je užasna, svi se plaše jedni drugih!

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić kaže za „Kurir“ da joj se, do juče, 12 radnika ove zdravstvene ustanove javilo uglavnom sa temperaturom, a neki i sa osipom:

–  Pacijent koga pominjete kod nas je došao s upalom pluća, odnosno respiratornom infekcijom. Čim smo čuli da se neki radnici žale na zdravstvneno stanje, obratili smo se Zavodu za javno zdravlje Kruševca. Sve je pregledao i epidemiolog i infektolog. Bolesni randici ne dolaze na posao, ali imajuu blagu kliničku sliku i stanje im se popravlja. Možda je u pitanju neka virusna infekcija. Rezultati su poslati u Beograd na analizu, ali nema razloga za paniku.

– U pitanju je osipna infekcija, preptostavlja se da je neka vrsta boginja. Poslali smo odmah ispekciju, preduzete su sve mere. Radnici su pregledani i izolovani, uzeta im je krv na analizu i čekamo rezultate. Ostali su dužni da nose maske, dezinfikuju prostorije i materijal. Najvažnije je da nema novih slučajeva – kažu u Ministarstvu zdravlja.

Izvor: Alo.rs

Link: http://www.alo.rs/pacijent-zarazio-lekare-mutiranim-boginjama/84406

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply