Dve žene odustale od prijave protiv čelnika opštine Brus Milutina Jeličina Jutke

AFERA ČELNIKA BRUSA: Dve žene ne terete Jutku – Nastavljena saslušavanja u slučaju protiv čelnika opštine Brus Milutina Jeličića: Očekuje se da on bude saslušan 10. maja u Kruševcu. Proveravaju se navodi iz krivične prijave koju je Jeličić podneo
 Milutin Jeličić (u sredini) ispred Tužilaštva

Milutin Jeličić (u sredini) ispred Tužilaštva

ŠEST žena u prethodna dva dana dalo je izjave pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu u slučaju Milutina Jeličića, predsednika Opštine Brus, dok će sedma oštećena biti naknadno saslušano u tužilaštvu u toj opštini, saznaju „Novosti“. Time će biti okončano saslušanje svih sedam žena koje su obuhvaćene krivičnom prijavom Policijske uprave Kruševac, a koja se odnosi na postojanje sumnje da je izvršeno krivično delo nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje.

– Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu povereno je ispitivanje sedme oštećene – navodi za „Novosti“ Dragan Jovanović, javni tužilac iz Kruševca.

– Naredna dokazna radnja, ispitivanje svedoka u ovom tužilaštvu, zakazana je za 10. maj, a nakon toga uslediće odlučivanje po podnetoj prijavi.

I dok je davanje dramatičnih izjava četiri oštećene meštanke Brusa u četvrtak trajalo satima, danas su se dve oštećene, čija su imena poznata redakciji, zadržale u tužilaštvu svega sat i po vremena. Kako nezvanično saznajemo, obe su se izjasnile da se ne pridružuju krivičnom gonjenju.

PROČITAJ JOŠ:  Uhapšena medicinska sestra zbog sumnje u falsifikovanja potpisa i krađu lekova u višemilionskoj vrednosti

Prema nezvaničnim saznanjima, prva saslušana meštanka Brusa ispričala je, između ostalog, da je pre skoro tri godine od Jeličića dobijala poruke u smislu da se vide i da se opuste, da se u tom periodu sa njim sretala, kao i da je bio profesionalan i pristojan. Druga saslušana meštanka navodno je navela da je sa Jeličićem 2015. razmenila nekoliko poruka, ali da ih nije shvatila kao uznemirujuće. Obe su od Jeličića, po savetu drugih, tražile da im pomogne oko zaposlenja.

Snežana Bojić sa ocem Andrejom i Marija Lukić

I dok se postupa po krivičnoj prijavi za dva krivična dela koja se Jeličiću stavljaju na dušu, proverava se, kako saznajemo, još jedna krivična prijava. Ovoga puta, podnosilac je Jeličić, koji je 15. marta podneo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje protiv dve žene koje su ga javno prozvale za uznemiravanje – Marije Lukić i Snežane Bojić, kao i protiv Snežaninog oca, Andreje, što su nam nakon provere kroz evidenciju potvrdili u bruskom tužilaštvu.

PROČITAJ JOŠ:  Na suđenju Zoranu Jotiću Jotki i njegovoj grupi puštani su prisluškivani razgovori

– U toku je provera navoda iz podnete prijave – kaže za „Novosti“ Milan Mihajlović, v. f. javnog tužioca u Brusu.

Bojići kažu da očekuju da već naredne nedelje budu pozvani u policiju zbog tog pitanja.

– Informisani smo da je i on protiv nas podneo krivičnu prijavu da smo ga navodno lažno prijavljivali, ali mi znamo šta je istina i samo sa tom, jednom istinom mi smo istupili – ocenjuje za „Novosti“ Andreja Bojić, Snežanin otac.

 

DOBACIVAO IM DA LAŽU

OŠTEĆENE stranke su 12. aprila ponovile tužiocu navode o seksualnom uznemiravanju i nepriličnim SMS porukama koje su dobijale od predsednika Opštine Brus, a „Novostima“ su Sandra Milanović, Snežana Bojić i Marija Lukić, nakon saslušanja, predočile da ih je Jeličić prekidao komentarima da lažu. Smatraju da imaju dovoljno dokaza da pred pravosudnim organima, ukoliko se budu držali slova zakona, osumnjičeni bude i osuđen. Očekuje se, istovremeno, da predsednik Opštine prilikom saslušanja u maju ostane pri tvrdnji da nije kriv.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply