Dugogodišnjem šefu mafije u Kruševcu, bivšem robijašu, a koji je ponovo u zatvoru, sad sude i zbog PRETNJI POSLANIKU!

NOVE OPTUŽBE PROTIV JOTKE Dugogodišnjem šefu mafije u Kruševcu sad sude i zbog PRETNJI POSLANIKU

Zoran Jotic Jotka screenshot B92 Foto: screenshot B92 / screenshot

Zoran Jotić Jotka (64), dugogodišnji šef mafije u Kruševcu, za šta je svojevremeno i osuđen pred Specijalnim sudom, a koji je od avgusta u pritvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) prošlog juna, danas će pred sudom biti suočen sa optužbama za ugrožavanje sigurnosti bivšeg poslanika Srđana Milivojevića.

Prema nezvaničnim saznanjima, incident zbog kojeg Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu goni Jotića, dogodio se prošlog avgusta u centru grada, kada je Jotka prišao Milivojeviću i počeo da mu preti, rekavši, između ostalog, da će ga živog zakopati.

U kruševačkom tužilaštvu navode da je protiv osumnjičenog Zorana Jotića podnet optužni predlog 12. jula 2019. godine.

– Reč je o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti, predlog krivične sankcije je efektivna kazna zatvora – predočava, za „Novosti“, Saša Avramović, zamenik javnog tužioca.

Kompletno suđenje pred Osnovnim sudom u Kruševcu biće organizovano u Beogradu, budući da je reč o pritvoreniku visokog rizika, koji je već u pritvoru u glavnom gradu, kao i zbog ekonomičnosti samog postupka. Nadležni su želeli da izbegnu Jotkin dolazak u Kruševac, koji bi iziskivao i angažovanje specijalnih policijskih jedinica, što se već dešavalo u prošlosti i zbog čega je centar grada, gde se nalazi sud, bio praktično paralisan.Prema saznanjima „Novosti“, među svedocima biće i Saša Vukadinović, direktor BIA od 2008. do 2012. godine, kome se obratio oštećeni u uznemirenom stanju. Jotka se u međuvremenu suočava i sa optužbom za umešanost u ubistvo Ždrokinca, Kruševljanina bogate kriminalne prošlost, sa držljavljanstvom Južnoafriče Republike. Za ovo ubistvo se kao neposredni izvršilac sumnjiči Stefan Radulac Žuti (26), koji je posle godinu dana bekstva lociran i uhapšen u Republici Srpskoj, a koji je, sumnja se, bio u emotivnoj vezi sa ćerkom najbližeg Jotkinog saradnika, Gorana Petrovića Pete (48), ubijenog 17. septembra 2015. godine.

Hapšen u „Sablji“

Zoran Jotić sa saradnicima je uhapšen u akciji „Sablja“ 2003. godine, i u požarevačkom zatvoru proveo je 15 godina zbog iznuda, reketiranja i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda.

Motivi

Jedan od mogućih motiva za Ždrokinčevu likvidaciju spominje se Jotkino uverenje da je iza Petinog ubistva stajao upravo – Dejan Stanković. Stefan Radulac je osumnjičen i za ubistvo Dejanovog sina, Vojina Stankovića (41), koji je likvidiran samo mesec dana pre oca.

Izvor: blic.rs

Link: www.blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply