DS Kruševac – Konferencija za novinare

Održana je konferencija za štampu Demokratske stranke, u Kruševcu, a saopštenje za medije prenosimo u celosti

Konferencija za štampu: DS Kruševac

Skupština grada Kruševca izglasala je budžet za 2013. godinu koji na najbolji način oslikava katastrofu koju su za ovaj grad pripremili Srpska napredna stranka i Pokret za promene Branislava Katančevića sa svojim koalicionim partnerima. Ovaj budžet nije ni razvojni, ni pokretački, ni racionalan niti je budžet ušteda, već je ovo budžet tekuđeg održavanja, ali ne održavanja grada već koalicije na vlasti.

Ukupan planirani gradski budžet za sledeću godinu je u iznosu od 3 400 660 995. Iz ovog budžeta, jasno se vidi da obećanih 4000 radnih mesta od strane SNS i 5000 radnih mesta od strane Pokreta za promene Branislav Katančević ima samo na bilbordima i predizbornom materijalu koji dobro dođe za potpalu kada ne radi gradska toplana. U tom budžetu tekućeg održavanja koalicije na vlasti nema para za nova radna mesta i privlačenje investitora ali ima para za povećanja plata vlastodržaca, tako da se koeficijenti za obračun i isplatu plata lica koja bira Skupština povećavaju na sledeći način:

– Gradonačelniku sa 8,60 na 9,40
– Zameniku gradonačelnika sa 8,20 na 8,50
– Predsedniku Skupštine grada sa 7,80 na 8,00
– Zameniku predsednika Skupštine grada sa 7,40 na 7,80

Uz to treba napomenuti da će građani i dalje plaćati bilborde Pokreta za promene Branislava Katančevića, na kojima piše:

”Idemo na posao!”

Jer na posao ide samo lider tog pokreta Branislav Katančević kao savetnik gradonačelnika, sa platom od oko 65000 dinara i ako prima platu i kao direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja i naravno njegov sin koga otac nije uspeo da promoviše u narodnog poslanika posle neuspešnih pregovora sa svim političkim strankama, pa mu je uhlebljenje pronašao kao predsedniku najplaćenijeg UO u Srbiji u Gradskoj toplani.

U budžetu se našlo para i za desetogodišnji zakup kuće u Obilićevoj ulici za potrebe Srpske napredne stranke i ako grad Kruševac ima u svom vlasništvu veći broj nepokretnosti. Pravo je svake parlamentarne političke stranke da iskoristi zakonsku mogućnost i reši pitanje svog prostora, ali je neprimereno da se to u vreme krize radi na ovaj i ovakav način.

Za proslavu Vidovdana predviđeno je 4 800 000, mada posle platforme za Kosovo i Metohiju sumnjam da je bilo kome iz stranaka koje čine Vladu stalo do obeležavanja Vidovdana.

Demokratska stranka najoštrije osuđuje medijsku satanizaciju graskog odbornika Saše Živkovića od strane regionalne RTK (regionalna televizija Katančević) koja je objavila navodno strogo poverljivu vest koju je pre toga odobrio odbornički klub Pokreta za promene. Da li smo ovde svedoci partijskog informisanja kada vesti uređuje odbornički klub stranke na vlasti koja pri tome ima i direktora regionalne televizije, i šta tek mogu da očekuju obični građani kada se na ovakav način Pokret za promene razračunava sa onim odbornicima koji žele da napuste ovaj pokret u rasulu zbog nepotizma i neispunjenih predizbornih obećanja.

U Republičkoj skupštini izglasane su i izmene Krivičnog zakonika. Zahvaljujući amandmanima Demokratske stranke sprečeno je ublažavanje kazni za silovanje, pedofiliju i seksualne nasrtaje na nemoćna lica, ali je na žalost odbijen moj amandman kojim sam predložio da se uvedu dva nova krivična dela Kupovina akademskog zvanja radi podizanja ugleda kandidata u izbornom procesu i iznošenje lažnih izbornih rezultata i lažnih dokaza o izbornoj krađi sa predlogom da ta krivična dela ne zastarevaju.

U gradskoj upravi u toku je javni uvid u nacrt prostornog plana auto puta Pojate Preljina! Dobro je da ova vlast ispunjava predizborna obećanja Demokratske stranke, jer je ovo projekat koji je promovisala i za čiju realizaciju se zalagala Demokratska stranka, a njegovoj realizaciji se pristupilo zahvaljujući upornosti i viziji državnog sekretara Miodraga Đidića i zalaganju Srđana Milivojevića koji je ovu ideju više puta obrazlagao u Republičkoj skupštini.

Ponavljam, dobro je da vlast prihvata i sledi naše ideje i vizije, kada se zalaže za realizaciju projekata Demokratske stranke, ali bi bilo još bolje kada bi ispunjavali i svoja predizborna obećanja, pre svih ona o hiljadama radnih mesta i svakako o preispitivanju privatizacije

Građani Kruševca želim Vam Srećne Božićne i Novogodišnje praznike, sa željom da ih proslavljate u miru, dobrog zdravlja i porodičnoj sreći. One koji danas slave Božić pozdravljam sa najradosnijim hrišćanskim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi!

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply