DS konferencija – Srđan Milivojević: Vučića se ne plašimo!

DS Sredjan Milivojevic

Vreme Vučićevog boljitka i prosperiteta koje nam je svakodnevno obećavano, zastrašujuće se približilo, a grad Kruševac se nalazi u naprednom blagostanju do guše. Privreda Kruševca je u samrtnom ropcu, a naš grad se pretvorio u socijalno ekonomsku tempiranu bombu, čije otkucavnje svakim potezom naprednjaka dobija na ubrzanju. Srpska napredna stranka čiji su čelnici, lideri i perjanice kreirali i sproveli uništenje kruševačke privrede tokom devedesetih godina, sada dovršava taj nečasan posao satiranja i ono malo privrednih kapaciteta našeg grada koji su mukom preživeli taj najgori period stradanja i uz velike napore se oporavili za mandata demokratskih vlada.

DS Sredjan Milivojevic

 

Naravno da oni koji su vodili politiku koja je rezurtirala sankcijama, besomučnom pljačkom naših građana, političkim ubistvima, oni koji su odgovorni za bombardovanje, hiperinflaciju, komadanje i okupaciju zemlje, oni koji su proizveli nemerljive patnje i stradanje naših građana, ne mogu biti spasioci Srbije i Kruševca i to se svakoga dana potvrđuje. Najmanje što od takvih očekujemo je da nama iz Demokratske stranke drže predavanja o ljudskim pravima, prosperitetu i kreiranju atmosfere boljitka i napretka. Dok ovih dana napredni jurišnici ostrašćeno nasrću na mukom stvarane nezavisne institucije i Ustav Republike Srbije, moramo da ih priupitamo, kada će početi da rade posao za koji su dobili mandat.

Danas se iza stranačkih govornica kukavički kriju ljudi koji su bili vlast u vreme najveće pljačke i besomučne otimačine, oni koji su krvave ruke duboko gurnuli u narodni džep. Zato javno pitam te koji pokušavaju da nam drže pridike o političkoj kulturi, pravdi i poštenju, pitam te jahače Apokalipse, da li su zaboravili da su građani jedva preživeli to vreme a da je Srbija bila na rubu totalnog uništenja. Pitam te koji nemaju hrabrosti da izađu za skupštinsku govornicu, pa se kriju po stranačkim podrumima, kada će u Skupštini grada Kruševca konačno zakazati sednicu na kojoj ćemo po zahtevu Demokrtaske stranke raspravljati o katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, o stanju privrede i ogromnim socijalnim problemima naših građana. Kada ćemo dobiti obećane napredne odgovore o rezultatima privatizacije. Kada će dobitnik Vidovdanske nagrade, Aleksandar Vučić izaći pred radnike 14. oktobra i kazati šta je uradio za one koji su ga predložili za tu visoku nagradu.

Umesto što neuspešno pokušavaju da glume opoziciju sami sebi, od čelnika Srpske napredne stranke se očekuje da razvijaju duh dijaloga sa opozicijom a ne da denuciraju članove Demokratske stranke, da bezbednosne službe ne zloupotrebljavaju za progon opozicionih asktivista i sindikalnih lidera, da atakom na ljudska prava i građanske slobode ne zastrašuju svakog ko se usudi da kritikuje vlast. Mi se Aleksandra Vučića nismo plašili ni kada je bio ministar informisanja kada su ubijeni Slavko Ćuruvija i Ivan Stambolić, pa to sigurno nećemo ni danas. Ali za njega i Srpsku naprednu stranku je bolje da prepuste opoziciji da artikuliše opravdano nezadovoljstvo građana, nego da narodni bes eskalira. Srbija je već videla kako izgleda kada jednu vlast podržava milion i po birača, a onda i preostalih pet miliona reši da iskaže svoj stav.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply