23 novembar 2017

RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious

HOT NEWS
Objavi na Fejsbuku ovu stranicu

Najnovije Vesti


stocna_hrana_290517_tw1024-20171122115522.jpg
U HI Župa nakon privatizacije pokrenuta proizvodnja - U decembru i otvaranje fabrike aditiva stočne hrane u Kruševcu Ilustracija (Foto: Nataliia
saobrac-ajna-policija-stefan-stojanovic-1-20171103180124.jpg
Šokantni rezultati testa: Pola vozača drogirano!? Opasnost u saobraćaju ne predstavljaju samo oni koji imaju alkohol u krvi, već i vozači koji voze pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što
images_cms-image-000006633-20171103175612.jpg
Opozicija o medijskom mraku: Gašić faktički urednik medija u Kruševcu - Kruševački odbori pet opozicionih stranaka istakli su u zajedničkom saopštenju da u Kruševcu vlada medijski mrak i
image-20171103175156.jpg
OKRŠAJ "ŽESTOKIH MOMAKA" KRUŠEVCA Bokser pokušao da ubije bivšeg fudbalera - Miljana Stevovića (22), nekadašnjeg prvaka Srbije u boksu, privela je kruševačka policija zbog sumnje da je
image-20171103174538.jpg
U okviru programa kvalitetnog razvoja mladih košarkaša, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko-taktičkog usavršavanja, naš poznati stručnjak Rajko Toroman održao je u Kruševcu
Pratite nas, klik ispod na SVIDJA MI SE ili LIKE

Anketa

Podržavate li postavljanje zaštitnog zida na Bruskom putu koja zvučno i fizički izoluje romsko naselje?
Rezultati

Uživo Gledanje Televizije - Domaći Kanali

Porodila se treća najstarija porodilja u Srbiji, Slavica Stojiljković (59) iz sela Srnja kod Kruševca

Objavi na Fejsbuku ovaj video

PORODILA SE I SLAVICA Ona je treća NAJSTARIJA porodilja u Srbiji i ćerki je dala SIMBOLIČNO IME

Treća najstarija porodilja u istoriji Srbije, Slavica Stojiljković (59) iz sela Srnja kod Kruševca, rodila je prelepu devojčicu u porodilištu u Višegradskoj.

Mama Slavica sa svojom ćerkom

Foto: Privatna arhiva Mama Slavica sa svojom ćerkom

Porođaj je protekao u najboljem redu iako je bilo otežavajućih okolnosti, a nakon carskog reza kojim je na svet došla mala Nađa, dugačka 51 santimetar i teška dva i po kilograma. Ponosna mama Slavica se oporavlja na odeljenju poluintenzivne nege.

To ime mama je izabrala za ćerku upravo zbog značenja koje se dovodi u vezu sa imenicom “nada”, jer ju je čekala celog života.

Naime, Slavica je vantelesnom oplodnjom pre 30 godina dva puta pokušavala da zatrudni, ali neuspešno, a onda je došla treća sreća!

- Celog života sam želela da postanem majka. Pokušavala sam da zatrudnim do četrdesete godine, a onda sam odustala. Bilo mi je veoma žao, ali je u meni i dalje postojala velika želja, a onda me je prijateljica pitala zašto sam odustala. To pitanje je probudilo ponovo borbenost u meni i treći put sam otišla da okušam sreću. Moja najveća želja se ispunila, presrećna sam, ne mogu da verujem da je ovo moje dete - kaže s osmehom Slavica.

Slavica je trudnoću poslednja dva meseca održavala u GAK-u u Višegradskoj, gde su o njoj brinuli najbolji lekari sa akademikom profesorom dr Nebojšom Radunovićem na čelu, koji je načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju.

- Porođaj je bio veoma rizičan zato što se posteljica nalazila dosta nisko, te je bila komplikovana operacija, ali smo unapred bili pripremljeni, te je sve proteklo kako treba. Beba je dobila ocenu osam, majka je takođe dobro. Sada sledi period adaptacije, treba pokrenuti majci mleko, koje je najbolja hrana za bebu. Majka je sada podmlađena i srećna - objašnjava prof. dr Radunović.

Nakon carskog reza krenule su i suze radosnice, a suprug iz Kruševca sa nestrpljenjem je čekao pred vratima porodilišta da čuje lepe vesti.

Euforično raspoloženje srećnih roditelja vladalo je tokom celog jučerašnjeg dana u Višegradskoj, a kako kažu, jedva čekaju da sa svojom bebom krenu kući.

- Ne umem da vam opišem ovaj osećaj, to je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu - zaključuje mama.

Atifa: Moja beba je dobro

Atifa Nokić (60) iz Novog Pazara, druga najstarija porodilja u Srbiji, koja je nedavno na svet donela ćerku Alinu, kaže da je beba dobro, a da se ona snalazi sjajno u ulozi majke. Njen suprug Šerif (68), koji je po povratku iz porodilišta u Višegradskoj planirao da je ostavi sa bebom u iznajmljenoj kući i dugovima za kredit za vantelesnu oplodnju, ipak je odlučio da ostane.

- Sve je sada, hvala bogu, dobro. Šerif ostaje, beba raste, ljudi dobre volje nam pomažu kroz različite donacije - kaže zadovoljno za “Blic” Atifa.

Inače, Šerif nije biološki otac deteta, a pod pritiskom okoline i svoje dece iz prvog braka izjavio je nedavno da neće da prizna Alinu kao svoje dete.

Izvor: Blic

Porodila se treća najstarija porodilja u Srbiji, Slavica Stojiljković (59) iz sela Srnja kod Kruševca
Krusevac 2017.