23 novembar 2017

RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious

HOT NEWS
Objavi na Fejsbuku ovu stranicu

Najnovije Vesti


stocna_hrana_290517_tw1024-20171122115522.jpg
U HI Župa nakon privatizacije pokrenuta proizvodnja - U decembru i otvaranje fabrike aditiva stočne hrane u Kruševcu Ilustracija (Foto: Nataliia
saobrac-ajna-policija-stefan-stojanovic-1-20171103180124.jpg
Šokantni rezultati testa: Pola vozača drogirano!? Opasnost u saobraćaju ne predstavljaju samo oni koji imaju alkohol u krvi, već i vozači koji voze pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što
images_cms-image-000006633-20171103175612.jpg
Opozicija o medijskom mraku: Gašić faktički urednik medija u Kruševcu - Kruševački odbori pet opozicionih stranaka istakli su u zajedničkom saopštenju da u Kruševcu vlada medijski mrak i
image-20171103175156.jpg
OKRŠAJ "ŽESTOKIH MOMAKA" KRUŠEVCA Bokser pokušao da ubije bivšeg fudbalera - Miljana Stevovića (22), nekadašnjeg prvaka Srbije u boksu, privela je kruševačka policija zbog sumnje da je
image-20171103174538.jpg
U okviru programa kvalitetnog razvoja mladih košarkaša, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko-taktičkog usavršavanja, naš poznati stručnjak Rajko Toroman održao je u Kruševcu
Pratite nas, klik ispod na SVIDJA MI SE ili LIKE

Anketa

Podržavate li postavljanje zaštitnog zida na Bruskom putu koja zvučno i fizički izoluje romsko naselje?
Rezultati

Uživo Gledanje Televizije - Domaći Kanali

Pečenjijada u Stopanji privukla posetioce iz cele Srbije

Objavi na Fejsbuku ovaj video

Cela Srbija pohrlila u PRESTONICU PEČENJA: Miris se širi Stopanjom, okreću se prasići i jagnjići, a majstori otkrivaju svoje tajne (VIDEO)

- Pečenja ponestaje, ali će ga biti u dovoljnim količinama. Postigli smo pravi cilj, a on je bio da se dobro jede i pije, uz bogat kulturno - umetnički program - rekao je Atanasković

Stopanja Pečenjijada

Selo Stopanja, pored magistralnog puta Trstenik-Kruševac, čuveno je po velikom broju pečenjara i danas je postalo prestonica pečenja.

Na svakom koraku peku se i okreću prasići i jagnjići, a mestom se konstantno širi miris pečenja. Iako manifestacija traje i u nedelju, kafane su već prepune gostiju od samog jutra. I svi rade isto - jedu pečenje!

Pečenjar Radiša Gašić, kaže da se proda sve što stigne, i da je pečenje u Stopanji isključivo vruće.

- Ako se na Roštiljijadi pojede više pečenja nego roštilja, na Kupusijadi opet više pečenja nego kupusa, onda je normalno da se manifestacija Pečenjijada održi u Stopanji. Najbolje pečenje je kad zakoljete mlado prase iz obora, do tridesetak kilograma, i odmah ga stavite na vatru da se peče dok se mišići mrdaju. Ostale tajne spremanja ne mogu da otkrijem -  kazao je Radiša za Tanjug.

Rade Vitkovac, ugostitelj iz Stopanje kaže da je umetnost i u sečenju pečenja.

- I vruće pečenje je teško iseći, jer i za to je potreban dobar majstor. Ali, kod nas u Stopanji su svi dobri u tome, i znaju šta je pravi kvalitet - objasnio je ovaj stari ugostitelj.

Gerasim Atanasković, predsednik organizacionog odbora "Stopanjske pečenjijade" kaže da je postignut cilj, a on je bio da se danas "traže prase i jagnje više".

- Pečenja ponestaje, ali će ga biti u dovoljnim količinama. Postigli smo pravi cilj, a on je bio da se dobro jede i pije, uz bogat kulturno - umetnički program - rekao je Atanasković.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik kaže da je prva "Pečenjijada", koja se organizuje ove godine, već prevazišla njihova očekivanja.

- Puno smo uložili u prethodnih godinu dana. Od samog planiranja pa do celokupne organizacije. Rezultati se vide. Očekujemo od 10.000 do 15.000 ljudi već prvog dana. Narod je zadovoljan i utisci su prelepi. Očekujemo da ''Pečenjijada'' postane manifestacija na republičkom nivou - kazao je Ćirić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Pečenjijada u Stopanji privukla posetioce iz cele Srbije
Krusevac 2017.