Druga žrtva gripa iz Kruševca?

Očekuju se rezultati sa Intituta “Torlak”, koji treba da utvrde da li je reč o gripu i da li su do sada iz Kruševca praktično dve osobe preminule a da su imali virus

KC Niš

PACIJENT J.K.iz Kruševca, star 42 godine preminuo je u Kliničkom centru Niš, gde je trasnportovan zbog teškog stanja sa simptomima sličnim gripu, nezvanično saznaju “Novosti”.

Očekuju se rezultati sa Intituta “Torlak”, koji treba da utvrde da li je reč o gripu i da li su do sada iz Kruševca praktično dve osobe preminule a da su imali virus.

Kako su “Novosti” već objavile, pre 10 dana u Opštoj bolnici Kruševac preminuo je bolesnik star 53 godine, koji je bio na respiratoru, poput transportovanog pacijenta. Kako je “Novostima” ranije predočeno u Zavoda za javno zdravlje Kriševac, na teritoriji okruga virus gripa AHN1 izolovan je kod dvoje dece, od godinu i četiri godine.

Vakcinu je primilo 9.000 ljudi, a imnuzovane su osobe sa oslabljenim imunitetom, hronični pacijenti i stariji od 65 godine,čime je došlo do pobošljanja kolektivnog imuniteta.

U međuvremenu, zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornom infekcijom i stanjima, na snazi je zabrana poseta pacijentima u Opštoj bolnici Kruševac.

Izvor: Novosti

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:779656-PREMINUO-U-KC-NIS-Druga-zrtva-gripa-iz-Krusevca

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply