Druga generacija Mladih ambasadora u Kruševcu

Promovisana druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu – U Gradskoj upravi je inaugurisana druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu.

Druga generacija "Mladih ambasadora" u Kruševcu

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu

„Mladi ambasadori“ su počeli sa radom 2014. godine i do sada su izabrane četiri generacije u Nišu koji je i začetnik ove ideje. Prošle godine, delokrug je proširen na još dva grada u Srbiji, Kruševac i Novi Pazar.

Nakon javnog konkursa izabrano je novih 50 mladih ambasadora u Kruševcu, koji će tokom trajanja svog mandata od godinu dana proći neformalne edukacije i upoznati rad institucija kako bi na pravi način prezentovali i unapredili kulturni ambijent grada.

U ime Ambasadora osnovnih škola, značku je primila Milica Milanović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“, Za đake srednjih škola značku je primio učenik Gimnazije Luka Palalić, a Aleksandar Marinković je dobio značku kao predstavnik studentske populacije.

„Mladi ambasadoriu“, u saradnji sa drugim organizacijama civilnog društva i predstavnicima lokalne samouprave, sprovode aktivnosti koje podstiču jačanje kapaciteta mladih kroz akcije usmerene na međusektorsku saradnju kao i na lično usavršavanje svakog pojedinca sa idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice.

PROČITAJ JOŠ:  Jednoglasnom odlukom, profesorka dr Radmila Maksimović dobitnica je Svetosavske nagrade Kulturnog centra Kruševac za 2021. godinu, žena koja je majka, doktorka, sportista, kulturni radnik, borac za očuvanje životne sredine nauka, zapaženu ulogu ima u mnogim poljima - prosvetni rad, sport, književno stvaralaštvo, promocija ekologije, širenje i negovanje svetosavlja uz poštovanje korena, porodice kao institucije, tradicije i nacionalnog identiteta

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply