Dragoslav Petrović i Badminton klub Zmajevi ostvarili uspeh

badmiton

Dragoslav Petrović, član kruševačkog Badminton kluba „Zmajevi“, osvojio je zlatno odličje u muškom singlu u konkurenciji igrača starih do 19 godina na turniru „Zlatna žogica Lendava 2013″. Petrović je zaokružio svoj odličan nastup u Sloveniji i bronzom u istoj uzrasnoj kategoriji u konkurenciji muških parova do koje je došao u tandemu sa Slovakom Samuelom Repiarom.

badmiton

U kategoriji U15 Srbija se okitila sa tri odličja. Najvredniju, zlatnu, medalju osvojile su Nataša Pavlović i Andrijana Stanković iz Kruševca u ženskom dublu, dok su bronze pripale Andriji Doderu i Luki Miliću u muškom dublu, te Andrijani Stanković u ženskom singlu. Lena Janić je u kategoriji U13 osvojila srebro u ženskom singlu, a isti uspeh je ponovila, u tandemu sa Anjom Velimir, u ženskom dublu.

– Svi naši reprezentativci su premašili očekivanja u Sloveniji. Osvojeno je čak sedam medalja što zaista nismo očekivali budući da je konkurencija bila žestoka. Ovo je veliki podstrek i ogromna satisfakcija kako za same takmičare tako i za Savez. Pokazali smo još jednom da se studiozni i posvećeni rad isplati i da smo na odličnom putu da stanemo uz rame najjačim badminton selekcijama u Evropi. Ovom prilikom čestitao bih svim našim igračima i igračicama za dostojno predstavljanje srpskog badmintona u Sloveniji i na zaista odličnim rezultatima – prezadovoljan je bio i trener Dragan Antić, koji je uz, takođe, trenera Nikolu Mijačića, šefa delegacije Radomira Jovovića i naravno takmičare činio brojnu srpsku ekspediciju u Sloveniji.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply