Dostavljeno više ponuda za preuzimanje kruševačkih preduzeća

Image 6

Ukoliko se prognoze i procene ostvare, naredna 2016. mogla bi biti i godina privrednog oporavka i da za većinu kruševačkih, inače već otpisnih preduzeća ima interesovanja i prostora da se tržišno osposobe.

 

Image 6

 

Nakon javnog poziva za privatizaciju Fabrike maziva, Agencija za privatizaciju je, zvanično, kao  najbolju u konkurenciji sa još šest zahteva, ocenila ponudu konzorcijuma zaposlenih ovog kruševačkog preduzeća, saopštio je, u telefonskoj izjavi za RTK, generalni direktor FAMa Vladica Petrović.

 

Kako Radio televizija Kruševac nezvanično saznaje, nakon javnog poziva  od 15. avgusta,  Agenciji za privatizaciju dostavljeno je više ponuda za preuzimanje Trajal korporacije, zatim  Fabrike jestivog ulja, Hemijske industrije Župa, Savremenog doma i Konfekcije Zvezda.

Predviđeno je, inače, više modela privatizacije, to su prodaja kapitala, zatim prodaja imovine, strateško partnerstvo i metod nadmetanja nakon prikupljenih ponuda.

Prema aktuelnom Zakonu o privatizaciji konačnu odluku o izboru ponuđača i modelu privatizacije donosi Ministar privrede na predlog Agencije za privatizaciju i to 45 dana po oglašenom pozivu, odnosno do kraja oktobra.

Facebook Komentari
PROČITAJ JOŠ:  Meštani se pobunili protiv kamenoloma firme Kruševac put tvrdeći da nemaju dozvolu za eksploataciju kamena, iz firme demantuju
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply