Donacije kruševačkim ustanovama

2

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, priredili su prijem za predstavnike Privrednog društva Krivaja doo. Ovo preduzeće danas je uručilo vredne donacije Centru za osobe sa invaliditetom, Crvenom krstu i Organizaciji gluvih i nagluvih iz Kruševca. Njihovi predstavnici takođe su prisustvovali prijemu.   2 Termin “društveno odgovorno preduzeće”, sastavni je deo radne biografije Privrednog društva Krivaja. Dobro poslovanje, uspeh i rezultati u osnovnoj delatnosti – poljoprivredi, posebno svinjarstvu i ratarstvu, nisu bili dovoljni za učešće u društvenom životu, koje je u najvećoj meri motivisano humanošću.

Konkurs za apliciranje u vidu opreme, objavljen je  u listu “Blic” i na inicijativu Agencije za regionalni razvoj, konkurisali su kruševački Centar za osobe sa invaliditetom, Crveni krst i Organizacija gluvih i nagluvih.

Posebno su vrednovani projekti koji zadovoljavaju i unapređuju oblast zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja. Prioritet je bio usmeren na  ugrožene, marginalizovane grupe i decu.

3

Ukupan iznos donacija za Kruševac iznosi oko 90.000 dinara. Dobijenom opremom olakšaće se život u Centru za osobe sa invaliditetom, a to su mašina za sudove i kuhinjski elementi.  Crveni krst je dobio projektor, a Organizacija gluvih i nagluvih – opremu i sirovinu za krojenje, što će im poboljšati mogućnosti sopstvene zarade.

 

Na poklonima i pokazanoj odgovornosti, zahvalio se gradonačelnik Dragi Nestorović. On je istakao važnost ovakvih akcija od šireg društvenog značaja, posebno sagledavajući aktuelnu ekonomsku i socijalnu situaciju i u značajnijem aspektu – podizanje svesti ljudi o potrebi humanijeg i solidarnijeg  života.

4

 

Prijemu u Gradskoj upravi prethodile su posete ovim ustanovama, zamenika i pomoćnika gradonačelnika, Jasmine Palurović i Mirjane Zlatanović koje su mogle da vide radost korisnika Centra za osobe sa invaliditetom na dobijenim poklonima.

 

5

 

 

6

 

7

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply